Uluslararası Pazarlara Giriş Analizi -XI
This post has already been read 493 times!
Devletlerin Yaptrımlarının Analizi ???
Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Uluslararası Pazarlara Giriş Analizi” kapsamında başlatılan paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında çevre analizi, pazarın büyüklüğü ve yapısı, coğrafik yoğunluk, ekonomik bağımlılık derecesi, talep türlerinin detayı, geliştirilmiş ürün, çok uluslu şirketler ile yerel şirketlerin kıyaslanması, ekonomik çevrenin pazarlama stratejileri üzerindeki etkisi, risk – kazanım analizine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Devletlerin Yaptırımlarının Analizi ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Uluslararası pazarlama, ev sahibi ülke hükümetinin dayattığı çeşitli katı kural ve düzenlemelere uymayı gerektirir. Bunlar genellikle yüksek vergilerin yanı sıra malları ithalat ve ihracat vergilerini içerir.
Sonuçta, bu yaptırımlar ve kısıtlamalar bir şirketin karlılığını ve sürekliliğini etkileyebilir. Bazen şirketler bu yabancı düzenlemelere uymayı ve ayrılmak zorunda kalmayı zor bulabilir.
Devletlerin kısıtlamalarının ve- ya yaptırımlarının gerekçelerinden birisi uluslar arasındaki gerilimler ve savaş benzeri durumlardır, bu gerekçe uluslararası pazarlamayı ciddi şekilde etkileyebilir.
Sonuç olarak, diğer ülkelerde ürün ve hizmet satma yeteneği diplomatik ilişkilere tabidir. Bu ülkeler dost kaldığı sürece ticaret sorunsuz ilerleyecektir.
Ancak, ev sahibi ülkedeki herhangi bir gerginlik büyük kayıplara yol açabilir. Bazı durumlarda, işlemlerin tamamen kapanmasına neden olabilir.
Hükümetlerin yaptırımları, yüksek rekabet vb faktörlere rağmen sorulması gereken sorulardan birisi uluslararası pazarlamayı nasıl yapacağız?
Kuşkusuz, küçük veya orta ölçekli işletmelerin başarılı bir uluslararası pazarlama stratejisi oluşturması zor olabilir. Bunun nedeni, genellikle uluslararası pazarlama stratejisinin oluşturulması ve uygulanmasını başlatacak uzmanlığa veya bütçeye sahip olmamalarıdır.
Bununla birlikte, daha küçük şirketler kültürel araştırmalar oluşturmak için yerel pazardaki diğer işletmelerle ortaklık kurabilir. Diğer bir seçenek ise dış pazar bilgisi olan pazarlama uzmanlarını işe almaktır.
Hangi seçeneği seçerseniz seçin, başarılı bir küresel pazarlama sürecinin en önemli yönü araştırmadır. Araştırma stratejilerinin oluşturulması ile birlikte şirketlerin yeni pazarlardaki potansiyelleri en üst düzeye çıkarmasına izin verecek.
Son olarak, dış pazarda rekabetçi kalabilmek için düzenli raporlamaların yapılması ile birlikte pazarlama stratejilerinin her çeyrekte gözden geçirilmesi kaçınılmazdır.
Uluslararası pazarlara giriş sürecinde politik faktörlerin analiz edilmesi önemlidir
Gelecek durakta “ Politik Faktörler“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®