Başarılı Aile Şirketleri-III

This post has already been read 1305 times!

Başarılı Aile Şirketleri İçin Organizasyonel Yapılanma ve Gelişim ??

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Başarılı aile şirketleri kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında, yazı dizisinin başlatılma gerekçesi, başarılı aile şirketlerinin sırlarını reçetelere dönüştürebilecek sorulardan bazıları, aile şirketlerinin detaylı tanımlanması kapsamında paylaşımlarda bulunmaya çalıştık. 

Bu durakta “Başarılı Aile Şirketleri İçin Organizasyonel Yapılanma ve Gelişim” odaklı beyin fırtınası yapılmasına ne dersiniz?

Aile şirketlerinde organizasyonel yapılanma çalışmaları gerçekleştirilirken şirketin doğası gereği iki temel olgu üzerinde hareket edilmektedir. Şirketin kısa – orta ve uzun vadeli gelişim yol haritası dikkate alınarak bir tarafta profesyonellerin , diğer tarafta mevcut ve gelecekte yapıya gelebilecek aile üyeleri parametreleri bazında organizasyonel yapılanma ve gelişim çalışmaları gerçekleştirilir.

Organizasyonel yapılanma da profesyonellerin ve aile üyelerinin ilk anda odağa alınması fazı şirketin iş süreçlerinin oluşturulması ve müşteri taleplerini karşılayacak alt ve üs yapıların oluşturulması. Sistemler, süreçler şekillendirildikten sonra bu mimariye profesyonellerin ve aile üyelerinin yerleştirilmesi daha verimli ve anlaşılabilir çalışmayı sağlar bizlere.

Organizasyonel yapılanmayı çalışırken merkezde ailenin ve iş yaşamının başarısı yer aldığını inkar edemeyiz.

Tüm organizasyonlar da olduğu gibi aile şirketinde organizasyonel yapılanmada işin yapısı, sektör ve müşteriler penceresinde ne iş yapıldığı diğer bir değiş ile misyonun, vizyonun, hedeflerin ve hedefe giden yollar olan stratejilerin varlığı dikkate alınır veya misyonun- vizyonun, hedeflerin – stratejilerin oluşturulması ile yolculuk başlatılır. Stratejiler den sonra gerçekleştirilecek faaliyetler ve faaliyetleri gerçekleştiecek iş gücü yapısı planlanması fazına geçilir.

Organizasyonel yapılanması ve ihtiyaçlara göre iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin etkileyen misyon – vizyonun da günümüz şartlarından dolayı belirli periyotlarda gözden geçirilmesinde ve yeniden şekilelndirilmesinde fayda var. Misyonumuzun içerisinde üç veya beş yıl içerisinde elde etmek istediklerimiz net olarak yer almalıdır. Misyon ve vizyon ile tutarlı olacak stratejiler pazarda rekabet rotasını belirlediğinden dolayı sistematik ve yönetilebilir gerçekçi hedef ve stratejilerin oluşturulması kaçınılmazdır. En can alıcı nokta ana temanız nedir? Neyi merkezde tutacaksınız?

Gelecek durakta “Organizasyonel Gelişim Araçları” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek  dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...