İş Dünyasında Bireysel Başarı – XII

This post has already been read 679 times!

İş Planlarının Oluşturulması????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

İş Dünyasında Bireysel Başarı” kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında bireysel başarının bileşenleri, bireysel başarıda hedef belirlemeye , zaman yönetiminin analizi için sorulması gereken sorular, etkin zaman yönetimi rotasının oluşturulması, rekabetçi pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, strateji ve iş geliştirmek, strateji ve iş geliştirmenin temel boyutları, vizyon ifadesinin önemi, objektif ölçüm sistematiği, stratejik seçenekler, etkin bir organizasyon yapısının özellikleri, kişisel çıkarlar ve organizasyonel tasarıma dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “İş Planlarının Oluşturulması ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

İş planları hazırlamak ve sunmak, herhangi bir üst düzey yöneticinin iş hayatının önemli ve zaman alıcı bir parçasıdır. İş planı hazırlanmasının amacı genellikle yönetim kurulun onay almak veya dış finansmanın artırılması vb sayılabilir.

Hazırlanan iş planlarının temelini satış hedeflerinin belirlenmesi oluşturmaktadır. Bu gerçekten hareketler değerlendirilebilir gerçekçi ve günün koşulları dikkate alınarak satış hedefleri çalışması gerçekleştirilir.

İş planı hazırlanırken dikkate alınan parametreler :

Önemli iş risklerinin tanımlanması

Risklerin nasıl yönetilebileceğinin belirlenmesi

Satış için gerçekçi ve ulaşılabilir mali hedeflerin şekillendirilmesi

Kar ve nakit akışının anahatları ile ayarlanması .

Performans değerlendirme kriterlerinin tanımlanması

Gerekli sermaye harcamalarının belirlenmesi.

Plana göre çok yönlü finansal, kalkınma ve ticari ilerleme derecesinin ölçülmesini sağlayacak değerlendirme sistematiğinin oluşturulması

İş planı oluşturulurken dikkat edilmesi gereken parametrelere bakıldığında, planlamanın ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz, ancak planların değişen koşullara uyarlanması gerekliliğinin de çok önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Bu bağlamda iş planlarının oluşturulma zaman çizelgesi önemlidir. Günümüzde çoğu yönetim üç yıllık bir dönemi seçiyor, çünkü iş dünyası ve teknoloji çok hızlı ve çoğu zaman öngörülemeyen şekillerde değişiyor, oysa on yıl önce beş yıllık planlar yaygındı.

İş planları hazırlama konusu gündem geldiğinde dış sosyal paydaşlar için plan oluşumu gündeme gelir anca organizasyon adına da iç iş planı hazırlama çalışması da gerçekleştirilir

Gelecek durakta “İç İş Planları” ile yolculuğumuzu devam ettirmek dileğiyle, 

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...