KURUMSAL İLETİŞİM – I

This post has already been read 2412 times!

KURUMSAL İLETİŞİM İLE GELENLER

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları,

Tüm şirketlerin, kuruluşların, kurumların, organizasyonların bir var oluş amaçları vardır. Var oluş amacını mevcut ve potansiyel kitlelerine iletmek ile başlar kurumsal iletişim. Var oluş amacını iletmek, paylaşmak ile başlatılan iletişimi amacını gerçekleştirme yolculuğunda kat ettiği ve kat etmek istediği her fazı da paylaşmaya devam ederek iletişim devam eder.

Kurumsal iletişimin iki temel noktası vardır, birinci noktası kurum içi iletişimdir. Kurum içi iletişim;  bölümler arası bilgilendirme, toplantılar, eğitim, şirket içi sirküler, ürün – hizmet bilgileri, değişen piyasa şartları, rakipler – rekabet, ulusal ve uluslararası pazarlar… vb konularda dinamik bilgi paylaşımını sağlayan iletişimdir. Bu süreçte bu konular ile ilgili haber, duygu, düşünce, ön görüler paylaşılır ve ortak bir fikir ve de sonunda bir karar verilmesi sağlanır.

Kurumsal iletişimin ikinci noktası da kurumun dışarısı ile iletişim sağlamasıdır. Kurum dışı iletişim sürecinde müşterileri, tedarikçileri, satış- dağıtım kanalları ile mevzuatlar gereği devlet kurumları ile bilgi, belge, haber, karar vb paylaşılır. Kurumsal iletişim kurum içi ve kurum dışı ilişkide olunan ve iliiki kurulacak paydaşlar ile sağlıklı etkileşimi sağlamak ve itibarı oluşturmak için gerekli ve önemlidir.

İletişim özünde farkındalık yaratmak var ise kurumsal iletişim aracılığıyla ürünlerimiz, hizmetlerimiz, markamız ve duruşumuz ile ilgili kurum içi ve dışı farkındalık yaratmış oluruz. Bu farkındalık pozitif anlamda kuvvetlendikçe, paydaşlar arasında güvene dayalı bir iletişim sağlandıkça kurumun itibarı yükselir, çalışılmak istenen şirket  liginde yerini alır şirket.

Kurumsal iletişimde kritik olan faktörlerden birisi ve iletişimin olmazsa olmazı bilginin taşınması, transfer edilmesidir. Bu anlamda rafine edilmiş ve katma değerli bilgilerin taşınması, transfer edilmesi paylaşılması yararlıdır aksine rafine edilmemiş ham bilgiler zaman kaybettirebilir. Kurum içine giren veya kurum dışına çıkacak bilgilerin iyi filtrelerden geçirilmesi ile birlikte bilginin ihtiyaç duyulan bilgi olduğu noktasına da dikkat edilmelidir.

İletişimi sürdürülebilir ve kuruma katma değer kazandıran diğer faktörlerini gelecek duraklarda paylaşmaya ne dersiniz?

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

 

Share

You may also like...