İmalat Yönetimi-XV
This post has already been read 535 times!
Üretim Süreçleri ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“İmalat Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında imalat mı? Ürün mü? Kelimelerine ve bu kelimelerin geliş dönemleri, üretim ve imalatın kökenlerindeki derinliği, imalat stratejilerinin oluşturulması, üretim organizasyon yapısı, organizasyonel yönetim seviyeleri, seri üretim sistemleri, hücresel üretim sistemleri, proses üretim sistemi, üretim yönetimi, verimliliği, çok faktörlü üretkenlik hesaplamaları, ulusal üretkenlik, üretim verimliliği ile gelen rekabet gücü, kalite, zamana dair paylaşımlar yapmaya çalıştık
Bu durakta “Üretim Süreçleri” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Ürün üretmek için üretim süreçleri esastır ve mevcut süreçler hangi ürünlerin üretilebileceğini sınırlar. Üretim fonksiyonu veya operasyon işlevi, bir sanayi kuruluşunun birincil işlevidir. Bu birincil işlev bazı girdileri hammadde ve bileşenleri tüketiciler için yararlı çıktılara dönüştüren dönüşüm süreci olarak da bilinir.
Dönüşüm sürecinin çıktısı olan ürünler, · tüketici için üretim maliyetinden daha fazla değere sahip olmalıdır. Üretim operasyonları Üretim operasyonları girdilerin malzeme, operasyon emek ve sermaye hizmeti gibi üretime dönüştürülmesi bazı üretim süreçlerine dönüştürülmesi birincil süreçlerdir.
Üretim süreçleri: şekillendirme, işleme ve montaj olmak üzere üç temel kategori altında gruplandırılabilir.
Her işlemin amacı, hammaddelerin şeklini veya fiziksel özelliklerini değiştirmektir.
Şekillendirme işlemleri : döküm, dövme, damgalama, kabartma, eğirme vb. İçerir. Bu işlemler, malzemeyi çıkarmak veya eklemek zorunda kalmadan iş parçasının şeklini değiştirir.
İşleme süreçleri; temel olarak tornalama, delme, frezeleme, taşlama, şekillendirme, delme vb. İle metalin işlenmesini içerir.
Montaj işlemleri, belirli bir işlevi olan tek bir bileşen üretmek için bileşenlerin veya parça parçalarının birleştirilmesini içerir. Yaygın montaj işlemlerinden bazıları kaynak, lehimleme, lehimleme, perçinleme, cıvata ve somunlarla tutturma ve birleştirmedir. yapıştırıcılar kullanarak.
Üretim prosesinin seçimi, istenen ürün kalitesi, elde edilecek işçilik maliyeti ve ihtiyaç duyulan üretim hacmi gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Bir öğeyi üretmek için çeşitli üretim yöntemleri veya süreçleri olsa da, belirli bir değişken kümesi için genellikle en iyi yöntemin seçilmesi esastır.
Gelecek durakta “Şekillendirme Prosesleri “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®