İletişim – I – Tüm Yönleriyle Aile Şirketleri
This post has already been read 14314 times!
İletişim başlığını gören siz değerli okuyucular bu köşenin adı tüm yönleriyle aile şirketleri değil mi? Nereden çıktı bu iletişim der gibi. İki hafta önceki ilk buluşmamızda hatırlarsanız neden bu köşeye tüm yönleriyle aile şirketleri isminin verildiğini ve aile
şirketlerinin tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de sosyo-ekonomik yaşamdaki kritik önemini paylaşmıştık. Ve sonra da dedik ki bu kadar hayati öneme sahip aile şirketlerinin uzun ömürlü olabilmelerini sağlayacak metod, sistemler ve de iş yapış şekilleri sorularına birlikte bu köşede cevaplar bulacağız ve dolayısıyla tüm tarafların paylaşımına sunacağız. Bu paylaşım gerçeğinden hareketle hani bir söz vardır ya herşeyin başı sağlık diye müsadenizle bende bu sözü şöyle çeviriyorum. Herne tür oluşumda olursanız olun her işleyişin, her sistemin ve her varoluşun sebebi ve de bu varoluşu sürdürmenin başı iletişim diyorum Her işin başı iletişim diyecek kadar iletişim olgusunu iş ve özel yaşantımızın olmazsa olmazı oldugunu kabul ederek bu sayımızda da iletişim konusunu paylaşıma açacağız. Evet bu sayıda sizlerle yirmibirinci yüzyıla damgasını vuran ve tüm zamanların konusu olan iletişim süreci ile ilgili bir yolculuğa çıkacağız ve iletişim dipsiz bir kuyu olduğundan iletişim konusunu bir kac sayıda yazacagız.
Bireysel ve kurumsal gelişmenin önemli kilometre taşlarından birisi iletişimin tanımıyla iletişim yolculuğumuza çıkmaya ne dersiniz?
İletişim bireyler, gruplar veya kuruluşlar arasında düşünce, duygu ve bilgilerin paylaşılması sonucunda ortak bir antlaşma havasının oluşması ve karşılıklı etkinin sağlanmasıdır. İletişim sürecinin oluşabilmesi için en az iki kişiye gereksinim vardır. Bu anlamda iki kişi arasında gerçekleşen veya gerçekleşecek bilgi, düşünce ve duygu alışverişine de kısaca iletişim denir.
Gerçek bir iletişimden sözedebilmek için iletişimin en az iki yönlü bir süreç olması ge-rekir. Bilgi, düşünce ve duyguların anlaşılması ve paylaşılması iki yönlü bir sistemi gerektirir. Özet tanımdan hareket edecek olursak etkin iletişim gerçekleşebilmesi için bilgi, düşünce ve duyguların anlaşılabilir olması hayati öneme sahiptir. Paylaşılmaya çalışılan, duygu, düşünce ve bilgilerin anlaşılabilirliği nelere bağlıdır? Sizi bu soru ile başbaşa bırakarak sizlerde de size ait oluşan cevapları paylaşmaya davet ederek kesintisiz iletişim anları dilerim.
Sevgiyle kalın
Tüm Yönleriyle Aile Şirketleri ve İletişim süreci ile ilgili soru ve yorumlarınızı bekliyoruz
AYSEL EVRAN
- Stratejik Planlama ve Aile Şirketleri Danışmanı.
- aevran@etsupervizor.com
- ayselevran@ttmail.com
- www.etsupervizor.com