Güven ve Güven-III

This post has already been read 990 times!

Güven Çemberleri ?????

Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

“Güven ve Güven” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında güven ile gelen huzurlu kazanımlar, erdemli ve güvenilir liderlerin karakteristik özelliklerine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Güven Çemberleri” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Erdemli ve güvenilir liderler aktif dinleme ve gözlem yoluyla güven çemberlerini oluştururlar . Aktif dinleme, bir başkasının bakış açısını anlamaya ve anlayışın doğru olduğundan emin olmak için açıklayıcı sorular sormaya dayanır.

Aktif gözlem, bir organizasyonda en çok güvenenleri tanımlamak için başkalarının birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini gözlemlemeyi içerir. Bu güvenilir insanlar daha sonra sorunları ve fırsatları hızlı bir şekilde değerlendirmek için liderin güven çemberine dahil edilir.

Yeniden yapılanma çalışmalarını sürdürdüğümüz şirketlerde gözlem, deney yaparak ve aktif dinleme ile dar boğazları birlikte aşabileceğimiz kişileri belirleriz. Bu belirlemenin temelini güven kültürünün yaratılması oluşturmaktadır.

Güven ve değişim ilişkisi

Hızlı ve kalıcı bir değişim yaratılmasında güven kültürünün oluşturulması oldukça önemlidir.

Güvenilirlik, açıklık, yetkinlik ve merhamet yoluyla güven oluşturmak için liderler, takipçilerinin karşılık vermelerine müsaade etmelidirler. Güvenilir olabilmek soyut bir kavram olduğu düşünülse de somut göstergelere sahiptir.

Güvenilir liderlerin somut göstergeleri : erişilebilir olmaları, vaatlerini yerine getirmeleri ile birlikte toplantılara ve önemli etkinliklere zamanında gelmeleri… vb

Şefkatli güven inşa eden liderler, örgütsel kriz veya ekonomik kargaşa dönemlerinde iş kurtarmak için yenilikçi yollar geliştirirler

“Güven çok hızlı bir şekilde kırılabilir, ancak onarımı çok uzun zaman alabilir.” Çoğu zaman, liderlerimizin zedelenmiş güveni geri kazanmak için attıkları ilk adım, kayıp güvene yol açan hataları veya yanlışları kabul etmek ve özür dilemektir. Bir sonraki adım, hataları düzeltmek veya kabahatlerin neden olduğu hasarın üstesinden gelmek için derhal harekete geçmektir.

Liderler, kendilerini düzenli olarak yenilemenin veya varlık amaçlarını genişletmenin yollarını bulamazlarsa, kendilerini kolayca tüketebilir ve güven oluşturma ve kalıcı değişimi teşvik etme kapasitelerini bozabilirler. Bugün güven azalsa da, gerçek liderler güven inşa etme ve yeniden inşa etme ve kuruluşlarında ve onlara bağlı paydaşlar arasında kalıcı, olumlu değişiklikler yaratma fırsatına sahiptir.

Gelecek durakta ”Güven İnşa Etmek ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...