Gıda Sektörü ve Sürdürülebilirlik-VI
This post has already been read 613 times!
Ağ Yapısının Detayı ???
Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları,
“Gıda Sektörü ve Sürdürülebilirlik” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında gıda sektörünün kritik boyutta önemi, tedarik zinciri aktörlerinin entegrasyonu, sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi, küresel ve birbirine bağlı sistemler, koordinasyon oluşturma faaliyetlerine dair paylaşımlar yapmaya çalıştık.
Bu durakta “Ağ Yapısının Detayı” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Öncellikle tedarik zinciri yönetim sürecinde ağ tasarımı niçin önemlidir? Sorusuna ağ yapısının tanımlaması ile cevap verebiliriz. Ağ Yapısı, tedarik zinciri ağının sınırlarını sınırlar ve ağın ana katılımcılarını veya aktörlerini, onlar tarafından gerçekleştirilen kabul edilmiş ve / veya onaylanmış rolleri ve ağı oluşturan tüm yapılandırma ve kurumsal düzenlemeleri tanımlar.
Ağ yapısında anahtar, hangi üyelerin şirketin ve tedarik zincirinin başarısı için kritik öneme sahip olduğunu – tedarik zinciri hedefleri doğrultusunda – sıralamak ve bu nedenle yönetsel dikkat ve kaynakların tahsis edilmesi gerektiğidir. Ağ yapısının sürdürülebilirliğinin başarısında müşteri ilişkileri yönetimi, talep yönetimi, üretim akış yönetimi, sipariş karşılama, ürün geliştirme ve ticarileştirme vb parametreler etkin rol oynamaktadır.
Her bir parametreyi aşağıdaki şekilde özetlemek mümkündür.
Müşteri ilişkileri yönetimi:
Kilit müşterilerle hizmet düzeyi anlaşmaları belirleme
Kuruluşun üretim ve dağıtım operasyonlarıyla arayüzler aracılığıyla müşteriye vaat edilen gönderim tarihleri ve ürün kullanılabilirliği hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlama
Talep yönetimi: Müşterinin gereksinimlerini firmanın tedarik yetenekleriyle dengeleme
Sipariş karşılama : Ürün teslim etme ve müşteri ihtiyaç tarihlerini karşılama
Üretim akışı yönetimi: Müşteri ihtiyaçlarına göre fabrikadan ürün çekme Tedarik: Üretim akışı yönetimi sürecini ve yeni ürünlerin geliştirilmesini desteklemek için tedarikçilerle stratejik planlar geliştirmek
Ürün geliştirme ve ticarileştirme: Pazara girme süresini kısaltmak için müşteriler ve tedarikçiler ürün geliştirme sürecine entegre edilmesi.
Yukarıdaki parametrelerin etkin olarak entegre edilmesi ve ağ yapısının sağlıklı şekilde yönetilmesi için zincir kapsamındaki iş süreçlerine bakılmasında fayda var.
Gelecek durakta “Zincir İş Süreçleri ” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®