Gelecekte Yönetim-VII
This post has already been read 723 times!
Sorulması Gereken Sorular ????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,
2020 yılı ve sonrasında yöneticiliği etkileyecek rotaya odaklı “Gelecekte Yönetim” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında Y ve Z jenerasyon ile gelen yeni çalışma alışkanlıklarına, yaklaşımlarına mevcut yöneticilerin adapte olabilmesi, yöneticiler mi? liderler mi? İşbirliği odaklı şirket kültürü oluşumu, teknolojik araçların kullanımı ve denge olgusu, örnekler ile yönetim, olimpiyat meşalesini ilk ateşleyenlere dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Sorulması Gereken Sorular ” kapsamında zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Bugünün ve geleceğin yöneticisi sağlıklı yönetim adına odaklanılarak kendisine sormasında faydalı olan sorulardan bazıları:
Mevcut hiyerarşi gerçekten ekibim veya şirketim için en iyi yapı mıdır?
Genel anlamda nasıl bir hiyerarşik yapıya ihtiyacım var?
Çalışanlarım aylık – üç aylık ve yıllık gözden geçirme toplantılardan gerçekten faydalanıyor mu?
Çalışanları yöneticiler gibi karar alma sürecinin bir parçası olmalı mı?
Çalışanların neden bir ofiste çalışmak için işe gelmeleri ne kadar gerekli ?
Çalışanlarıma nasıl daha iyi hizmet edebilirim?
Bunlar geleceğin yöneticilerinin kendilerine soracakları sorulardan bazıları.
Bu soruların cevapları yönetim şeklinin, stilinin mimari yapısının değişimini tetikler. Gerçekleştirilecek mimari yapının özünde esnek çalışmanın yer alacağı gerçeği göz ardı edilmeyecektir.
Esnek çalışmanın detayında ne olabilir? Çalışanın hem evden hem de ile gidip gelerek veya işe gidip gelmeyerek evden çalışmaya başlaması esnek çalışmanın detayında yer alan parametrelerden birisidir.
Evden çalışma sürecinin tasarımı ve uygulamaya alınması oldukça zorlu ve yapı da riskleri barındırabilir. Gelecekteki yönetici “neden” ve “bunun nasıl daha iyi yapılabileceğini ” iyi çalışmalıdır.
Gelecekte yönetim kendi içerisinde yeni standartlara ihtiyacı olacaktır. Oluşturulacak yeni standartlarda çalışanın gerçek zamanlı ve yerinde takdir edilmesi detaylı şekilde yer almalıdır. Evet insanoğlu tüm zamanlarda takdir görmek ve aslında kabul görmek ister. Bu istek gelecekteki çalışanlarda daha çok derinleşecektir. Bu gerçekten hareket ile bu istek ne kadar iyi karşılanırsa organizasyonlara en iyi yeteneklerin çekilmesi ve elde tutulması da sağlanmış olur.
Gelecek durakta “Yerinde ve zamanın Takdir” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®