Gelecekte Yönetim-III
This post has already been read 1016 times!
İşbirliği Odaklı Şirket Kültürü Oluşumu ????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,
2020 yılı ve sonrasında yöneticiliği etkileyecek rotaya odaklı “Gelecekte Yönetim” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında Y ve Z jenerasyon ile gelen yeni çalışma alışkanlıklarına, yaklaşımlarına mevcut yöneticilerin adapte olabilmesi, yöneticiler mi? liderler mi? ne dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “İşbirliği Odaklı Şirket Kültürü Oluşumu” kapsamında zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
İşbirliği odaklı kültürler her dönemde tercih edilen ve bu yaklaşımda olan organizasyonların daha verimli olduğu bir gerçek, bu gerçek gelecekte daha çok tercih edilecektir. Çünkü yeni nesil katılımcı ve iş birliği yaklaşımlı çalışmayı talep edeceklerdir. İşbirliği odaklı şirket kültürlerini barındıran organizasyonlar – platformlar; , etkin bir oluşum – tasarım ile insanları ve bilgileri her yerde, her zaman birleştirmek için değerlidir. Aynı zamanda esnek bir çalışma ortamı sağlamanın temel bileşenlerinden biridir. İşbirliği odaklı kültürlerin temel eğilimlerini ve gelişmelerini takip edebilmek, işin geleceği için çok önemlidir.
iş birliği odaklı kültür oluşumuna geçiş sağlayan platformlar: proje yönetim odaklı çalışılması, yeni ürün – hizmet ve fikir geliştirme takım çalışmaları, vb sayılabilir. İşbirliği odaklı kültür oluşum sürecinin kilometre taşları :
Çalışanların her birisinin kendi konusunda bir rehber, öğretici ve yol gösterici olmasının şekillendirilmesi
Yeni öğrenme teknolojileri ile çalışanların hem öğretmen hem de öğrenci olarak hareket etmesini kolaylaştırılması
Çalışanların katılımcılığı ve yetenek gelişiminin pratik yöntemlerle izlenmesi
Özellikle yöneticilerin, liderlerin şirket içi mentorleri çalışanların çalışma, öğrenme, birbirlerini eğitme, iletişim kurma ve işbirliği yapma yöntemlerini etkilemek için gerekli araçlara ve tekniklere sahip olmasının sağlanması .
Y jenerasyon da yüzde elli – altmış seviyelerinde görülen iş birliği, katılımcı ve sosyal parametre odaklı çalışma kültürü talebi Z jenerasyonda daha da yüksek yüzdelere çıkmaktadır. Bu talebi problem olarak mı, bir farklılık olarak mı ele alınacağı şirketlerin verimliliğini , sürdürülebilirliğin etkileyeceğin göz ardı etmememiz gerekmektedir.
Gelecek durakta “Teknolojik Araçların Kullanımı ve Denge Olgusu” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®