Etkili Yönetim Sırları -V

This post has already been read 1058 times!

Yönetimin Hayati Fonksiyonları Nelerdir ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Etkili yönetim sırları ile ilgili başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında yönetim, yöneticiliğin kilit soruları, yönetimin temel performans göstergeleri, performansa standartlarının oluşturulması, odaklanmak, yönetimin hayati fonksiyonları kapsamında paylaşımda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Yönetimin hayati fonksiyonları nelerdir?“ odaklı  zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Yönetim sürecinde başarılı olmak istiyorsak; planlama, organizasyon, personel seçimi,  delegasyon, denetim, raporlama, iletişim …. Vb yönetimin hayat fonksiyonlarını sağlıklı şekilde uygulayabilmek. yönetimin hayati fonksiyonlarından birisi olan planlamaya derinlemesine bakacak olursak, öncelikle planlama, temel bir yönetim becerisi ve ilk hayati işlevdir. Önceden yapmak istediğiniz veya yapılması gereken her şeyi dikkatlice planlama yeteneğiniz, plansız çalışan bir insandan çok daha fazlasını başarmanıza olanak tanır. Yönetimde başarılı olmanın kuralı “kağıt üzerinde düşünmektir”. Hedeflere ulaşmak için atılması gereken her adımın ayrıntılı listelerinin yapılmasıdır. Adım adım takip edebileceğimiz bir tarif veya plan oluşturmak için bu etkinliklerin kontrol listelerini kronolojik sırayla yapılmalıdır. İnsanlar; hedefleri ve planları hakkında ne kadar net olursa, o kadar hızlı çalışabilirler ve işlerini o kadar iyi yapabilirler.

Kağıt Üzerinde Düşünmek

Planlamayı yaptıktan sonra, planı gerçeğe dönüştürmek için gerekli olan insanları, parayı, kaynakları ve tesisleri bir araya getirilmesi fazı diğer bir değiş ile organizasyon fonksiyonunu uygulayabilmemiz yönetimin bir diğer hayati işlevidir. En iyi yöneticiler planlama ve organizasyonda mükemmeldir. Sonuç olarak, olağanüstü karmaşık görevleri yerine getirmek için çok sayıda insanın faaliyetlerini bir araya getirebilir ve koordine edebilirler. İyi organize olmanın anahtarı da “kağıt üzerinde düşünmek ” dir.”Planı yürütmek için gerekli olacak herkesle ne yapılması gerektiğini tartışın. Harekete geçmeden önce planlama ve organizasyon yapmak için ne kadar çok zaman harcarsanız, başarılı olma olasılığınız o kadar artar.

Belirlediğimiz hedeflere ulaşmamıza yardımcı olacak doğru kişileri seçme yeteneğimiz, bir yönetici olarak başarımızın merkezinde yer alır. Çoğu durumda, kilit bir işte zayıf veya beceriksiz bir kişi, işletmenin başarısızlığına neden olabilir.

Gelecek durakta “Delegasyon, Denetim, Raporlama ve İletişim” ile yolculuğumuzu sürdürüebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ

Share

You may also like...