Dijital İletişim – VII
This post has already been read 1240 times!
E-posta Politikaları ????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
Dijital İletişim kapsamında başlattığımız paylaşım dizisinin önceki duraklarında dijital iletişim sağladığı kolaylıkların yanı sıra getirdiği riskler, iletişimin yeni yüzü ve kuralları, dijital iletişim kurallarının yapı taşları, e-posta ile gelen elektronik iletişim kuralları, etkin elektronik kayıt, saklama ve risk yönetimi, elektronik kayıtların arşivleme kuralları, E-posta iş kayıtlarının etkin yönetimine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık
Bu durakta “E-posta Politikaları” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Çalışanlara kabul edilebilir ve etkili elektronik iş iletişimi için resmi kurallar sağlamak için kuruluşunuzun e-posta politikasını geliştirin ve organizasyon geneline yayın
E-posta, doğası gereği “soğuk” bir ortamdır. Ekranda yazılan mesajlar ve sohbetler, vücut dilinden veya tonlamadan yararlanan yüz yüze tartışmaların ve telefon görüşmelerinin sıcaklığından yoksundur. Bu gerçekten hareket ile hızlı ve düşüncesizce bilgeler ve e-postanın duyguları, yanlış anlamaları ve sorumlulukları nasıl incittiğini görmek kolaydır.
Temel etik kurallarına bağlılık sorunları hafifletebilir ve çalışanlarınızın ve kuruluşunuzun olumlu bir ışık tutmasına yardımcı olabilir :
Gizli okuyuculara dikkat edilmesi : gizlilik bir sorunsa, e-posta kullanmayın. Kesinlikle güvenli değil. Bir kişiye mesaj göndermeyi düşünebilirsiniz, ancak yanlış bir tuş vuruşu veya alıcının mesajınızı iletme kararı, e-postanızı düzinelerce, yüzlerce veya binlerce istenmeyen okuyucunun ekranına götürebilir. Ticari sırları, özel bilgileri veya istenmeyen okuyucular tarafından okunduğu takdirde kuruma veya çalışanlarına zarar verebilecek haberleri iletmek için asla e-postayı kullanmayın.
Etik kurallara dikkat edilmesi : çalışanlar, e-posta yoluyla yazışırken şirketin etik kuralları, davranış kuralları, dil veya içerik kuralları dahil olmak üzere tüm şirket politikalarına uymakla yükümlüdür.
Sizi zorda bırakacak mesajı göndermeden önce bir nefes alınması : üzgün veya kızgın olduğunuzda, mesajınızı oluşturmadan önce kendinize iyi bir zaman verin. “Gönder” düğmesine bastığınızda, e-postanız yolda ve muhtemelen geri alınamayacak. Zaten zor olan bir durumu daha da kötüleştirebilecek aceleyle yazılmış bir mesaj göndermeden önce güvendiğiniz bir meslektaşınızdan, göndermek istediğiniz mesajı okumasını talep edin.
E-posta politikaları oluşturulurken ve uygulamaya alınmasında kritik faktörlerden birisi mail alma ve gönderme etiğidir.
Gelecek durakta “mail alma ve gönderme etiği” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®