Depo – Stok Yönetimi-XI
This post has already been read 541 times!
Sipariş Toplama????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Depo – Stok Yönetimi” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında stok tutma gerekçeleri, alan yönetimi, gerçek zamanlı stok yönetiminin detayları, envanter yönetim modelleri, proje yönetimi odaklı tedarik zinciri yönetimi tasarımı, tedarik zinciri – proje yönetimi ortak hareket alanı, hizmet düzeyi, depo yönetim süreci, tarihsel akışta lojistik merkezlerin işlevleri, malzeme kabul ve depolanmasına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “ Sipariş Toplama” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Organizasyon kapsamında kullanım yerlerinin taleplerinin diğer bir değiş ile iç müşteri, organizasyonun dışındaki dış müşterilerin taleplerini karşılamak adına malzeme çıkışı, sipariş toplama işlevinin sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde gerçekleştirilmesi için gerçekleştirilen faaliyetler:
Depo sorumlularının envanterin gönderilmeye hazır olduğunu teyit etmek için kontrolleri tamamlaması.
Sipariş toplama gereği olarak malzeme listelerinin üretilmesi .
Organizasyon dışına dağıtımı yapılacak gerekli tüm nakliye belgelerinin sağlanması
Sipariş toplamanın tamamlanması
Nakliyenin planlaması.
Yukarıdaki faaliyetler, ürünün müşteriye gönderilmesini hızlandırmak için deponun faaliyetlerini koordine eden yazılım sistemleri ve teknolojik araçlar kullanılır.
Sipariş toplama, diğer bir değiş ile deponun dışına çıkartılacak, dağıtımı gerçekleştirilecek malzeme listeleri aslında alışveriş listesine benzeyen listenin oluşturulması müşteri siparişinin alınmasıyla başlar. Listedeki her giriş bir sipariş satırı olarak adlandırılır ve genellikle istenen öğe ve miktardan oluşur.
Malzemenin – ürünün kullanım yeri ve müşteri talebine göre sipariş toplamadan önce paketleme ve kontrol gerçekleştirilir.
Bazı malzemeler ve ürünler siparişi toplandıktan sonra yeniden paketlenebilir. Müşterinin talep ettiği malzemeyi, ürünün doğru şekilde müşteriye iletmek için siparişin eksiksiz ve doğru olup olmadığını kontrol etmek oldukça kritik bir faaliyettir. Sipariş doğruluğu, müşteri hizmetlerinde önemli bir adımdır, ancak aynı zamanda çoğu firmanın mücadele ettiği bir adımdır.
Malzeme –ürün paketleme, kontrol, sipariş toplama işleminden sonra yükleme ve dolayısıyla nakliye faaliyetine sıra gelir. Tüm işlemler sonucunda müşteriye ürün sevkiyat bilgisi gönderilir.
Depo giriş, çıkış kapsamındaki tüm işlevlerin sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi için depo yönetim sistemlerine gereksinimi bulunmaktadır.
Gelecek durakta “Depo Yönetim Sistemleri” ile yolculuğumuzu sürdürmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®