Değişen Durumlar ve Farkındalık -I
This post has already been read 1019 times!
Anlık Farkındalık ve Kazanım???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,
Çalıştığımız aile şirketlerinde özellikle başarılı kadın yöneticilerin, liderlerin babaları ve amcaları ile tanışınca ve de çalışınca işin sırrını kolaylıkla görebiliyoruz. Net olarak görülen sır ne olabilir?
Dengeli otoriter olan babalar tarafından yetiştirilen kadınların yetişme dönemlerinden itibaren potansiyel tehditleri değerlendirmek, kaçış yollarını planlamak, zaman ve mekanın koşullarına göre potansiyel tehditleri yönetmek için çevrelerinden olabildiğince haberdar olabilmeyi öğreniyorlar. Çevreden anlık haberdar olabilmeye göre pozisyon alarak tehditleri yönetebilmek işin daha doğrusu başarının sırrını oluşturmaktadır.
Anlaşılacağı üzere, içinde bulunduğumuz durumun her zaman farkında olmak kazanımlarının ne kadar yüksek olduğunu hepimiz deneyimlemişsizdir.
Çevreden haberdar olup ona göre pozisyon almak niçin oldukça önemlidir? Diyelim üç ay sonra potansiyel bir tehdit ile karşılaşmaya dair veriler, hatta belki sezgi boyutuda sinyaller alıyorsunuz, birincisi çevre ile iletişimde değil iseniz hiç haberiniz olmayabilir hadi diyelim bu mümkün değil, haber aldınız, yok canım göstergeler bunu ifade etmiyor dieyerek inkar edebilirsiniz. Potansiyel tehdit oluşursa iş sonuçlarına etkisi ne olabilir diyerek gerekli değerlendirmeden sonra ihtiyaç duyulacak tehdit yönetme araçlarını planlarına aldınız, kim kazançlı ve anlamlı şekilde kendini güvence altına almıştır?
Dalgalı durumlarda çevre ile etkileşimi anlık duruma dönüştürüp bu süreçte farkındalığı yükseltmek için neler yapabiliriz? Öncellkle İşinizde neler olup bittiğini nicel olarak anlayabilmeniz için temel performans metriklerini sürekli olarak izlemek önemlidir. Bunun yanı sıra çalıştığımız şirketlerin yönetim takımları ile dalgalı durumları algılama sensörlerin algılama düzeylerini yükseltmek ve duruma göre pozisyon alabilmek için sorulara baş vuruyoruz :
Beklediğimiz olası satış sayısını oluşturduk mu?
Kritik kar marşı hedefimize ulaştık mı?
Stok oranımız olacağını düşündüğümüz düzeyde mi?
Satışlarımız düşündüğümüz gibi mi çalışıyor?
Çeyrek için nakit dengesi hedefimize ulaştık mı?
Müşterileriniz ile en son ne zaman konuştunuz veya iletişimde bulundunuz?
Müşterleriniz yaptıkları işlerden genel anlamda ne kadar mutlular?
Çeyrek dönem metrikleriniz mutlu olduklarını söylüyorlar ama gerçekten mutlular mı?
Yükselmeler işe yaramıyorsa, satış yapmak için satış ekibinizi dinleyin. Aslında ne diyorlar?
Gelecek durakta “Anlık Farkındalığı Geliştirmek” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®