Yükselen Pazarlara Giriş Stratejileri -XII
This post has already been read 1182 times!
Gelişmekte Olan Pazarlara Göre Ürün Farklılaştırma???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları
“Yükselen Pazarlara Giriş Stratejileri” kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında gelişmekte olan pazarlardaki zorluklar, yükselen pazarlarda başarısız olan şirketler, gelişmekte olan ülkelere girişte başarılı olmayan stratejiler, yükselen pazarlara giriş sürecinde hazırlık fazın, iç faktörlerin analizi, kurumsal boşluklar, sosyo – politik parametreler, yükselen pazarlarda iş gücü piyasasının analizi, finansal kurumlar ve alt yapıları, yükselen pazarlar ve politik yapıları, politik faktörler ve yatırım kararına dair paylaşımda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Gelişmekte Olan Pazarlara Göre Ürün Farklılaştırma” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Yükselen pazarlara giriş yapan şirketler sektör ve ürün özeline göre giriş yaptıkları ülkenin pazar, müşteri segmentine göre mevcut ürünlerini farklılaştırarak ülkelerde ürünleri konumlandırırlar.
Şirketler giriş yapacakları gelişmekte olan pazarlarda ürünlerini konumlandırmadan önce ürünün doğasının ve ürün yelpazesinin yanı sıra mevcut pazarlama stratejilerinin herhangi bir adaptasyon gerektirip gerektirmeyeceğini detaylı çalışmalıdır.
Adaptasyonu sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmek için;
Piyasa faktörlerinin dikkate alınması.
Fiziksel mesafenin göz önünde bulundurulması
Uygun pazarlama stratejileri, dağıtım kanalları ile gelir, maliyet ve kar önceliklerinin belirlenmesi
Yurt dışı operasyonlarla iletişim ve denizaşırı faaliyetlerin etkin şekilde kontrol edilmesi.
Küresel olarak sürdürülebilir ekonomik ilerlemeyi sağlamak adına ihtiyaç duyulan sinerjinin gerçekleştirilmesi
Küresel ve ülkeye özgü ekonomik kalkınma dinamiklerini daha iyi anlamak, hem büyüme stratejileri geliştirmek hem de daha istikrarlı bir finansal sistem oluşturulması.
Yükselen pazarlara göre ürünün farklılaştırılması beraberinde iyi çalışılmış adaptasyon süreci getirdiğinin farkındayız. Sistematik ve periyodik adaptasyon süreç yönetimi şirketlere operasyonel, finansal ve organizasyonel olarak katma değeri yüksek kazanımlar sağlamaktadır. Adaptasyon sürecinde detaylı ülke analizi ve ülkenin pazar davranışının masada ve sahada analizinin bir gereklilik olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Ülkelerin dinamiklerine göre ürün konumlandırma yapamayan organizasyonlar ciddi zararlar ile karşı karşıya kalmaktadırlar
Gelecek durakta “Yükselen Pazarlar ve Ürün Konumlandırma “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®