Yönetim ve Yöneticilik -V
This post has already been read 1703 times!
Duygularınızı Yönetmek ?
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları
Yönetim – yöneticilik kariyerine yeni başlayacak olanlar, ilk kez yöneticilik sürecini deneyimleyecek bireyler için başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında yönetici olabilmek için testler, ölçme – değerlendirme araçları, yönetim – yöneticilik yolculuğuna çıkan yöneticiler için yöneticiliğin ilk günlerinde yaşananlar, yöneticiliğin ilk iki ayında kişsel dokunuşlar yapılabilmesine, yeni yöneticiler için ruh halini yönetebilmek olgusuna dairleri paylaşmaya çalıştık. Bu durakta duygularınızı yönetebilme olgusuna yakından bakmaya ne dersiniz?
Yöneticiler olarak çok çalıştığımızdan ve stress altında olduğumuzdan dolayı zaman zaman öfkeli, sinirli olabiliriz. Gerçek anlamda öfkeli, sinirli olma durumlarını yaşıyorsak bu durumu yok gibi göstermek, sürekli neşeli ve etrafa gülücükler dağıtmak, üzülmeyen ve de her zaman mutlu bir yönetici profili sergilemek gerçeği yansıtmadığında dolayı doğru değildir. Duyguları gerçekçi olamayacak şekilde saklamak ve başka bir duygu durumunu göstermek bizler ile çalışan insanlara karşı inancımızı erozyona uğrayabilir. Her zaman sakin, serin kanlı durabilmek ayrı bir olgu.
Duyguları yok saymak değil, o duyguları sağlıklı şekilde yönetmek ve o duygu ile gelen enerjiyi başka bir enerjiye çevirmek doğru olandır. Duyguları yönetmek ne kadar mümkündür? Yaşadığımız duygu durumunu öncellikle kabul etmemiz gerek, red olgusu bizde daha olumsuz etkilere neden olabilir. Robot olmadığımız, insan olduğumuz zaman zaman öfkelenebileceğimizi, üzülebileceğimizi sirke küpüne dönelebileceğimizi normal ve doğal olarak karşılamalıyız. İste tüm sır ve pozitif dönüşüm insana dairleri olabildiğince doğal karşılamakta yatmaktadır.
Gerek yönetici olarak kendi duygularımızın gerekse birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın duygularının farkında olmak ve bunları önemsemek, dikkate almak ile birlikte özellikle çalışanlara sosyal hizmet uzmanı olacak kadar duygularını yönlendirme konusunda destek vermek yeni yöneticilik kariyerine başlayan bizi sıradışı yönetici ligine çıkartır.
Kolay olmayan bir yaklaşımdan söz ediyoruz, fakat deneyimlemeye ve deneyimleme için alıştırmalar yapmaya değmez mi? farkında olduğumuz ve tanıdığımız, kabul ettiğimiz duygularımızı yönetebilir ve istediğimiz şekilde dönüştürebiliriz.
Gelecek durakta yeni yönetici olarak güven inşa edilmesi olgusuna yakından bakabilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®