TAKIM YÖNETİMİ- I
This post has already been read 2505 times!
TAKIM OLABİLMEK VE ŞİİR
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları,
Bir elin nesi var iki elin sesi var, iki el bir araya geldiğinde bir ses çıkartır ve daha anlamlı olur diğer bir değiş ile birlikten kuvvet doğar, iyi bir birlikteliğin pozitif etkileri farklıdır. Tüm bu olgular, söylemler ve hatta söylemler ötesi gerçeklik bizi iş dünyasında takım olabilme, takım ruhu oluşturma, takım gücü, takım yönetimi kavramlarına doğru yolculuğa çıkartır. Iyi de şiir ile takım yönetimi – ruhu arasında nasıl bir ilişki vardır? Diyeceksiniz, belki de söylemediniz tahmin ettiniz veya deneyimlediniz.
Takım ruhu oluşturma kapsamında bir seri uygulamalı çalışmaları gerçekleştirdiğimiz bir şirkette bir sonraki oturuma her kesin sevdiği bir şiiri getirmesini istedik. Şiirler geldi, her kes kendi şiirini tüm duygularını katarak okudu, aslında seçilen her şiirin birey ile ilişkisinin farklı olduğunu okurken yüzlerindeki mimiklerden ve seslerindeki dalgalanmadan anlıyordunuz.
Seçilen şiirler okunurken arkadaşların birbirlerine bakışı ile birlikte gelen aralarında nasıl bir duygusal bağ oluştuğunu anlatmak, ifade etmek neredeyse mümkün değildi.
Tüm bunlar tamam da aslında kendi yazdığı şiiri okuyan arkadaş şiirini bitirdikten sonra bu şiir kime ait diye sorduğumuzda, arkadaş bana ait dediğinde, arkadaşın duruşu ve bizlerin hayret makamları görülmeye değerdi.
Şiirlerin okunduğu şirket sektörü gereği doğal olarak mekanik dişli çarkların daha çok çalıştığı ve hatta duyguları öne çıkartmak belki de zayıflık olarak tanımlanabilecek bir platform ve fakat konu insana dair duygu olunca her şey değişiyor.
Şiir ile gelişen duygusal bağlanmanın etkisini görünce bu hafta araları biraz limoni olan beş kardeşli bir aile şirketinde hadi biraz tiyatro yapalım biraz bana müsaade edin, lütfen ve bir saat her şeye ara verelim dedim, cep telefonlarımızdan şiirler seçtik, muzurluk olsun diye ilk şiir olarak Rüştü Asyalı’nın sesinden “Git Başımdan Aysel – Ben Sana Göre değilim” seçtik dinledik. Sonra yazılı birer şiir seçtiler okudular. Bir saatlik tiyatro odaklı molamız iki saate çıktı sonra öğlen yemeğine gittik derken aradaki limonilik gitti ve Masaya gelen konularımız da ılımlı bir şekilde ele alındı ve işlerimizi de bitirdik. Daha da ötesi var, hocam bu seansları periyodik olarak tekrarlayalım dediler. Espri olarak eyvah eyvah dedim.
Başlamış iken gelecek durakta takım yönetimi ile ilgili detaylandırma yapmaya ne dersiniz?
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®