Risk Yönetim Penceresinden Tedarik Zinciri yönetimi-XV

This post has already been read 960 times!

Planlama – Uygulama Senkronizasyonu : Masadan Sahaya Tedarik Akışı -???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Risk Gözlükleri ile Tedarik Zinciri Yönetimi kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında tedarik sürecinde risk odaklı yaklaşımın önemi, kazanımı, gerekliliği ve faaliyet tabanlı risk yönetimi, tedarik zinciri risklerinin analizi, risk değerleme, risk yönetiminin yürütme fazı, operasyon süreçleri bağlamında risk yönetimi, satın alma sürecinde finansal ve operasyonel kararların entegrasyonu,  yenilikçi tedarik zinciri finansman planları, risk algısı ve liderlik yaklaşımı, operasyonel risklerin detaylı tanımlamaları, değer zincirinde oluşabilecek riskler, risklerin arka planları, risk değerlendirmesi, tedarik zinciri yönetiminin itici güçleri, dış kaynak kullanımına  dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Planlama – Uygulama Senkronizasyonu : Masadan Sahaya Tedarik Akışı” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Firmalar genellikle statik teslim sürelerini, transit sürelerini, kapasitelerini ve nakliye ve dağıtım rotalarını varsayarak tahminler yaparlar. Bu varsayımlar, gerektiğinde ayarlamalar yapmak için sürekli olarak sorgulanmalıdır.

Statik neredeyse sabit olan uzun planlama süresi ufukları da doğru tahminlerin geliştirilmesini zorlaştırır. Bu zorluğu aşmak adına planlama ve yürütmeyi entegre ve senkronize edin. Planlama ve yürütme niçin senkronize olmalıdır? Çünkü planlar genellikle yürütme gerçekliğinden izole şekilde oluşturulur. Ve sonrasında yürütmeden sorumlu yöneticiler, mevcut çalışma koşullarını yansıtacak şekilde bu planlarda ayarlamalar yaparlar ve ancak planlayıcılara nadiren iletilir, bu da planların geliştirilmesi ve uygulanması arasında entegrasyon eksikliğine neden olur.

Planlama ve yürütme entegrasyonu

Planlama ve yürütme arasındaki yanlışlığı ve kopukluğu tahmin etmek, teslim süreleri uzun ve oldukça değişken olduğunda özellikle yıkıcı olabilir. Planlama ve yürütmeyi daha iyi koordine ve entegre ederek, arz-talep uyumsuzluğu ile ilgili sorunların çoğu önlenebilir.

Planlama ve yürütme arasında senkronizasyon seviyesi yüksek şirketlerde dinamik teslim süreleri ve esnek tedarik zinciri oldukça verimli yönetilmektedir. Akılda tutulması gereken değerli bir bilgi; planlama ile yürütme arasındaki entegrasyonu etkileyen faktörlerden birisi tedarik zincirinin akışında yer alan ortaklar arasında geliştirilen iş birliğinin kalitesidir.

Gelecek durakta “Tedarik zinciri ortakları arasında işbirliği “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...