Görselleştirerek Yönetim -I

This post has already been read 1412 times!

Görselleştirmek ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Teknolojik araçlarının kullanımı yükseldikçe özellikle sosyal medya platformları çoğaldıkça ve buralara katılım beraberinde görsel, görünür olmayı gereklilik haline getirdi. Neredeyse yazının yerini görseller, resimler, videolar aldı. İş dünyasında da ürün ve hizmet oluşum süreçlerinin tüm fazlarının görselleştirilerek yapılması şirketlerin ajandasında yer almaya başladı ve her geçen gün görselleştirme amacı gittikçe artmaktadır.

Küresel şirketler tüm iş modellerini görselleştirme odaklı olmak üzere alt ve üst yapı çalışmaları yapmaya başladılar. Yurt dışında bulunduğumuz şirketler ve sosyal yaşamda görselleştirme felsefesini yaygın olarak görmek mümkündür. Gerçekleştirdiğiniz tüm faaliyetleri görselleştirmek, görünür kılmak ile ilgili gelin biraz canlandırma yapalım.

Görselleştirme, Görünür Kılmak :

Bir sanat eseri olan, tüm etkili yönetim araçlarını ve aynı zamanda harika çalışmak üzere tasarlanmış bir ortam üretmek için bir sanatçının araçlarını kullanan bir organizasyon düşünün. Kuruluşun misyonunu, vizyonunu ve yol gösterici ilkelerini tek bir sayfada çarpıcı bir görüntüyle yakalayan, bir demet kelimeden daha fazlası olan bir vizyon ifadesi hayal edin.

İnsanların hem bireysel işlerine odaklanmasına hem de ekip olarak birlikte çalışmasına olanak sağlayan, en etkili iş akışına ve çalışma alanına sahip olan aydınlık, havadar ve açık bir fiziksel bitki düşünün.

Duvarları, döşemeleri ve tavanları, insanları doğrudan kuruluşun misyonuna bağlamak için tasarlanmış koordinasyonlu bir dizi resim, heykel, afiş, bayrak ve diğer ekranlarla dekore edilmiş bir çalışma alanı hayal edin. Çalışanların, ailelerini görmeleri için bir parçası oldukları iş yeri ile gurur duyduklarını hayal edin. Bir ziyaretçinin girdiği anda dış dünyadaki izlenimi veya bakış açısını anında şekillendirebileceği kadar görsel olarak tutarlı bir çalışma alanı hayal edin.

Görsel olarak, burası özel bir yer, yenilik ve yaratıcılıkla dolu bir yer olurdu. Şimdi, aynı iş yerinin bilginin eşi görülmemiş derecede paylaşıldığı ve tüm çalışanlarla birçok farklı biçimde paylaşıldığı bir yer olduğunu hayal edin. Kuruluştaki çalışanların iş sonuçlarının değerlendirildiği ölçümleri, performans ölçütlerini bildiğini, anladığını ve bunları elde etmeye çalışmak için birlikte çalıştığını hayal edin.

Birimlerin ve bireysel çalışanların performansının kaydedildiğini, tüm çalışanların tam olarak nasıl göreceli olduklarını bildiklerini hayal edin.

Pekiyi bu hayaller hayal etmek fazında mı kalacak? Veya veya somutlaştırılarak uygulamaya alınabilir mi?

Gelecek durakta görselleştirme kapsamındaki hayallerin nasıl somutlaştırılabileceğini birlikte zenginleştirmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...