Başarı Merdivenleri -XXVI
This post has already been read 1700 times!
Farklı Roller Oynamak?
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları
Başarı merdivenleri paylaşım dizimizin önceki duraklarında başarının önemi, tanımı, başarılı olabilmenin ilk aşaması olan öğrenme sürecini, kendine güven ve pozitif ifade ile gelen başarıyı, iletişim-ilişki ağının kurulması sürecini- yolculuğunu, sessizliğin gücü – fısıldar gibi konuşabilmenin gücü, iş ile özel hayat arasında denge kurabilmek, raporlamanın, bireyin kendisi olması, yalın olmak, kolay – anlaşılabilir olmak, başarı merdivenlerinde özgüvenin, etiğin yeri, dili etkili kullanma gücü, en iyi bildiğin işe odaklanmaya, başarı merdivenlerinde maillerin gücü, insanlarla konuşun makinalarla konuşmayın, başarı merdivenlerinde kültür şokuna ne kadar hazır olduğumuz, dilimiz ile üretkenliğimiz arasındaki ilişki, başarı merdivenlerini çıkarken kendinizi öldürmeyin, çalıştığınız, etkileşimde olduğunuz insanları harekete geçirebilme, başarı merdivenleri tutumun ve renklerin etkisine, insanların ne düşündüğünü önemseme, yavaşla, profesyonel imaj, kişilik ve başarı parametreleri, şükür ve şükran duygusunun gücüne, sağlıklı bir ilişki – İletişim ağı network oluşturulmasına, elekronik posta etiğine, müzakere yeteneğine, yazı stili ve yeteneğine dairleri paylaşmaya çalıştık.
Bu durakta “farklı roller oynamak” olgusuna yakından bakmaya ne dersiniz?
Muhtemelen her zaman yaptığınız rutin şeyleri yapmanın, sizi yaratıcılık olgusundan ne kadar uzaklaştırıdığının farkındasınız. . Çalışmanıza yeni bir perspektiften yaklaşarak veya tamamen farklı bir çalışma yaparak yaratıcılığınızı teşvik edebilirsiniz. Nasıl mı?
İşten ayrılmayın lütfen, bunu önermiyoruz. Ancak kuruluşunuzda bir süre farklı bir iş yapmanın bir yolunu bulun. Farklı bir bölümün veya bireyin nasıl davrandığına, izledikleri konseptlere ve sahip oldukları sistemlere bakarak, kendi düşünceleriniz için yeni yollar açabilmenin yollarına bakabilir misiniz?
Aynı şirkette farklı roller oynayabilmek, farklı işler yapabilmek için, kuruluşunuzdaki hangi bölümün sizinkinden önemli ölçüde farklı olduğunu düşünün. Bu bölümde tanıdığınız birisiyle konuşun ve onlarla çalışarak birkaç saat, yarım gün, bir gün – istediğiniz kadar zaman geçirmenizi isteyin.
Bölümünüzdeki meslektaşlarınızla o farklı ortamda gözlemlediklerinizi ve hissettiklerini paylaşın ve bir beyin fırtınası yapılmasına izin verin. Alternatif olarak, genellikle çok çalıştığınız bir bölümde zaman geçirebilirsiniz. Onları neyin motive ettiği ve işlerini nasıl yürüttükleri hakkında daha fazla bilgi edinmek, işbirliğinin yeni yolları hakkında çok iyi tartışmalara yol açabilir.
Veya kuruluştaki herkesin ayda birkaç saatini farklı bir departmanda geçireceği bir sistem düşünün.
Bu ve benzer metodları uyguladığımız bir kaç şirkette çok farklı ve etkili kazanımlar elde edildi.
Gelecek duraklarda başarı basamaklarını rahatlıkla çıkmamızı sağlayacak bir diğer faktöre yakından bakabilmek dileğiyle,
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®