Başarı Merdivenleri -XXI
This post has already been read 1735 times!
Yavaşlaaaaaaaaaaa?
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları
Başarı merdivenleri paylaşım dizimizin önceki duraklarında başarının önemi, tanımı, başarılı olabilmenin ilk aşaması olan öğrenme sürecini, kendine güven ve pozitif ifade ile gelen başarıyı, iletişim-ilişki ağının kurulması sürecini- yolculuğunu, sessizliğin gücü – fısıldar gibi konuşabilmenin gücü, iş ile özel hayat arasında denge kurabilmek, raporlamanın, bireyin kendisi olması, yalın olmak, kolay – anlaşılabilir olmak, başarı merdivenlerinde özgüvenin, etiğin yeri, dili etkili kullanma gücü, en iyi bildiğin işe odaklanmaya, başarı merdivenlerinde maillerin gücü, insanlarla konuşun makinalarla konuşmayın, başarı merdivenlerinde kültür şokuna ne kadar hazır olduğumuz, dilimiz ile üretkenliğimiz arasındaki ilişki, başarı merdivenlerini çıkarken kendinizi öldürmeyin, çalıştığınız, etkileşimde olduğunuz insanları harekete geçirebilme, başarı merdivenlerinde tutumun ve renklerin etkisine, insanların ne düşündüğünü önemseme olgusuna dairleri paylaşmaya çalıştık. Bu durakta yavaşla olgusuna yakından bakmaya ne dersiniz?
Bugün iş dünyasında zaman ile yarışmaya çalışan insanlar takımının üyesi iseniz, yoğun bir yaşam sürüyorsunuz, birçok sorumluluk üstlenip uzun bir yapılacaklar listesine sahipsinizdir, değil mi? ve bu arada bazen sürekli son tarihlerin belirsizleşmesi ile birlikte baskı hissediyor musunuz? Çok fazla iş yapmaya ve bu kadar çok insanı mutlu etmeye çalışmakta endişeli hissediyor musunuz? Bunların hepsi bunalmış hissine yol açar ve bu durum sizi içerisinde bulunduğunuz durumdan çıkmak için etkili bir işlem yapamaz hale getirebilir.
Yukarıda sıralanan görevlerimizin kaosunda boğulduğumuzda, bu boğulma hissini ve de beraberinde gelen endişeyi değiştirmenin en iyi yolu yavaşlamaktır. Yavaşlamak için, önce bunalmış olduğunuzu kabul etmeniz ve ardından kısa bir süre geri bilinçli bir adım atmanız gerektiği anlamına gelir. Beş dakikalık “hepsinden uzaklaşmak” bile akıl sağlığınızı ve üretkenliğinizi geri kazanabilir.
Gün boyunca bilinçli bir şekilde rahatladığınız ve hatta hiçbir şey yapmadığınız zamanlar yaratın. Bu beş dakika kadar kısa olabilir. Olabilirse parkta, semtinizde ya da istediğiniz başka bir yerde yürüyün. Tüm endişelerinizi geride bırakın, böylece doğanın ve çevrenin manzaralarına ve seslerine odaklanabilirsiniz. Yavaş nefes almak için her gün beş dakika ayırın.
Yapabiliyorsan gözlerini kapat ve nefeslerine odaklan. En sevdiğiniz müzik veya sesli kitabı dinleyin. YouTube’da, en sevdiğiniz TV programında veya DVD’de filmde komik bir klip izleyin. Beş dakikalık kahkaha sizi bütün gün devam ettirmek için yeterli endorfin üretecektir! • • • •
Gelecek duraklarda başarı basamaklarını rahatlıkla çıkmamız sağlayacak bir diğer faktöre yakından bakabilmek dileğiyle,
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®