A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -XXV

This post has already been read 792 times!

Çevik İş ve Süreç Geliştirme ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, Vizyon – Misyon ve Değerlerin Belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılması, değerlendirme ve kontrol aşaması, entegre iş planlarının yönetimi, liderlik yetenekleri, değerler beyanı, takım ruhu kültürü, yetenek geliştirme ve insan tutulması, iletişime, organizasyonel tasarım, iş geliştirme ve öğrenmek, prosedürler, iş akışları ve mevzuatlar, atıkların sürekli iyileştirilmesi, performans ölçümü, iş geliştirme, strateji ile güçlendirilmiş iş geliştirme, rakip analizi, sahiplenme ve sorumluluk, iş süreçlerine dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Çevik İş ve Süreç Geliştirme ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Bugünlerin ekonomik belirsizliklerine rağmen her zaman olduğu gibi müşteri ihtiyaçlarına hızlı ve olabildiğince doğru maliyet ile esnek ve çevik olarak cevap verilmesini sağlayacak şekilde iş süreçleri yeniden gözden geçirilmektedir.

Ne kadar esnek ve çevik hareket edebilirse şirketler o kadar iyi rekabet avantajına sahip olur.

Esnek ve çevik olarak müşterilere cevap verildiğinin anlaşılması için, kilit performans göstergeler- KPI’lar yeniden belirlenmektedir. Özellikle vaat edilen süre de vaat edilen hizmetlerin sunulma derecesi tanımlanarak periyodik olarak gözden geçirilir.

2020 yılı Mart döneminden itibaren oluşan belirsizlik süreci aslında çevik olarak ve sanki her duruma hazırlıklıymış gibi cevap verebilmeyi bir zorunluluk haline getirdi. Bu bağlamda özellikle tedarik zinciri tasarımı yeniden ve yeniden formatlanmaya başlandı..

Başarılı şirketler tedarik zinciri boyunca iş çevikliğini uygulayabilen şirketlerdir.

Tedarik zinciri boyunca çevikliğin uygulanması adına organizasyonunun ve süreçlerin yeniden yapılandırılması bir gerekliliktir.

Modelleme ve analitik sayesinde, bu yeniden yapılandırma, gelişmiş rekabet avantajını sağlamak için pazardaki değişiklikleri teşvik etmek veya bunlara cevap vermek için yapılır.

Çevikliği önceleyen iş modeli bu dönemde niçin oldukça önemlidir? Öngörülemeyen pazar fırsatlarına, ürün veya hizmet tedariki ile acil müşteri ihtiyaçlarındaki değişikliklere sağlıklı ve etkin olarak cevap verilmesini sağladığından dolayı önemlidir.

Gelecek durakta “Süreç Gelişiminin Ölçülmesi “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...