A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -XIX

This post has already been read 881 times!

Performans Ölçümü ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, Vizyon – Misyon ve Değerlerin Belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılması, değerlendirme ve kontrol aşaması, entegre iş planlarının yönetimi, liderlik yetenekleri, değerler beyanı, takım ruhu kültürü, yetenek geliştirme ve insan tutulması, iletişime, organizasyonel tasarım, iş geliştirme ve öğrenmek, prosedürler, iş akışları ve mevzuatlar, atıkların sürekli iyileştirilmesine dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Performans Ölçümü ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Tüm şirketlerin hedefleri başarılı iş sonuçları üretmek ve üretilen bu iş sonuçlarından sürdürülebilir kazançlar elde etmektir. Organizasyonların iş sonuçlarının hedeflere uygun gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini ölçmek ve değerlendirmek adına anlaşılabilir bir performans ölçüm sistematiğine ihtiyaç vardır.

Bireysel ve kurumsal performans değerlendirme sistematiği stratejik iş hedefleri ile entegre ve kendi içerisinde çoklu olmayan – yalın katmanlı olacak şekilde tasarlanır.

Performans ölçümü ne kadar görünür ise değerlendirme ve ölçüm sonuçları o kadar gerçekçi ve anlamlı olur.

Performans değerlendirme sistematiği oluşturulurken rekabet avantajı parametresi ile birlikte ölçüm sonuçlarının organizasyona duyurulmasına da dikkat edilir. Performans ölçüm sistemleri oluşturulurken karşılaştığımız sıkça sorulan sorulardan birisi de hangi göstergeleri dikkate almalıyız? Sorusudur. Cevap : rekabet avantajı ile  ilişkili anahtar performans göstergelerini dikkate almalısınız.

Performans ölçümleri için yüz yüze görüşmeler, anketler,  sosyal medya ve sanal etkileşim gibi mekanizmaları ve araçları kullanılabilir.

Ölçülen sonuçlara göre yöneticiler ve liderler değerlendirme yapılan tüm alanlarda istenen ve gerçek performans arasındaki netleşen boşluğu analiz ederek bu boşlukların nasıl kapatılabileceğini kapsayan yol haritalarının oluşturur.

Bu yol haritası konusuna göre iş geliştirme sürecine doğru yol aldırır yöneticilere ve liderlere

Gelecek durakta “İş Geliştirme “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...