İş Hayatında Başarı-I
This post has already been read 569 times!
Gerçekleştirilen Ana Çalışmalar ???
Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
İş gününü başlattığımız andan – dakikadan iş yerinden, ofisimizden veya çalışma masamızdan kalkarak iş günümüze paydos dediğimiz ana kadar temelde hangi faaliyetleri gerçekleştiriyoruz?
İş günümüz iki tür eylemden oluşuyor değil mi? Bu iki eylem toplantılar ve gerçekleştirdiğimiz görevlerdir. Sanayi, hizmet sektöründe rolümüz, pozisyonumuz ve sorumluluklarımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz iş ne olursa olsun etkin bir çalışma için toplantılarımız ve ifa ettiğimiz faaliyetleri iyi yönetmek durumundayız.
Bu iki faaliyeti yönetmede temel bir zorlukla karşı karşıya olduğumuza inanıyorum, çünkü bunlar çok farklı ve onları iyi organize etmek için farklı stratejiler gerektiriyor.
Toplantılar; sabit çalışma dediğimiz bir olgudur, zaman içinde sabitlenirler: belirli bir zamanda gerçekleşmeleri gerekir ve sabit başlangıç ve bitiş zamanlarına sahiptirler. Bunun nedeni, diğer insanların toplantılara katılmasıdır, bu nedenle bir zaman ve yer kararlaştırılmalıdır.
Bazı roller toplantılar tarafından yönlendirilir. Toplantılarda olmadığınızda, yerine getirdiğimiz görevlere : E-posta göndermek, rapor yazmak ve sunumlara hazırlanmak vb.
Görevler toplantılar kadar katı zaman sabitlenmiş olmazsa da belirli tarihe özgü olabilir. Sabit toplantılardan farklı olarak, görevlerin genellikle belirli sabitlendirilmiş bir zamanda değil, belirli bir zamanda yapılması gerekir. Bu nedenle, kendilerine bağlı bir takdir yetkisine sahiptirler. Görevler toplantılara göre daha esnek eylemlerdir.
İş yerinde başarının sırrı toplantılar ve görevler arasında iyi bir denge sağlamak ve her bir ana kümenin sağlıklı yönetilmesinden geçer.
Yöneticilere toplantılar ve görevleri arasındaki denge konusunu sorduğumuzda ve kendileri ile bu konuda sağlıklı bir yol haritası oluşturduğumuzda karşımıza şu manzara çıkıyor; toplantıların büyük bir çoğunluğunun diğer taraflarca takvimi oluşturulması, görevlerin nispeten görevi icra eden kişi tarafından takvimlendirilmesi işte bu iki takvimleme arasında sağlıklı denge kurulması gerekliliği su yüzüne çıkmaktadır.
Görevlerin verimliliğini etkileyen toplantıların etkin yönetilmesi ile yönetici zaman planlaması çalışmasının başlatılmasında fayda var. Toplantılara etkin şekilde katılım için günümüzde elektronik takvim kullanılmaktadır
Gelecek durakta “ Elektronik Takvim“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ