Uluslararası İş ve İlişki Yönetimi-VII
This post has already been read 621 times!
Odaklanma???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Uluslararası İş ve İlişki Yönetimi” kapsamında başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında işletmelerin, şirketlerin yurt dışı pazarlara çıkış, uluslararası iş ve ilişki gerçekleştirme gerekliliği, kar avantajı ve büyüme fırsatları, hizmet İhracatı ve-ya İthalatı, yabancı yatırım – yatırımcı, genişleme kalıpları, iç yeteneklerin geliştirilmesine dair paylaşımlar yapmaya çalıştık
Bu durakta “Odaklanma “ odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Kaynaklarını etkin ve verimli yönetilmesi adına yurt dışı pazarlarda coğrafi çeşitlilik sürecinde odaklanma stratejileri ile yol alınması yararlı olabilir. çalıştığımız şirketlerde özellikle şirketin kurucularının uluslararası deneyimi ve eğitimi nedeniyle küresel bir odaklanma ile yurt dışı pazarlarda yol aldığını görebiliyoruz.
Günümüz iş dünyasında iletişim ve World Wide Web’deki teknolojik gelişmeler nedeniyle, odaklanma stratejilerini uygulayan şirketlere pazarlarının küresel olarak nerede olduğu ve farklı ülkelerden nasıl kaynak alabilecekleri konusunda iyi bir fikir vermektedir.
Odaklanma stratejilerinin uygulanma gerekçelerinden birisi rekabetçi koşulların kendisidir. Uluslararası perspektifte rekabet eden şirketler odaklanma stratejisinin belirlenmesini etkilemektedir. Tüm bu gerçekten hareketle küresel veya ulusal şirket uygulamalarını, ülke veya şirket rekabetçiliğine odaklanıp odaklanmayacağı doğrultusunda kararını verir.
Uluslararası olarak faaliyet gösteren herhangi bir şirket, küresel olarak standartlaştırılmış uygulamaların avantajları ile farklı ulusal tercihlere cevap veren uygulamalar arasında karar vermelidir. Bu avantajlar ürüne, işleve ve çalışma ülkesine göre değişebilir.
Uluslararası iş dünyasındaki son dünya büyümesini etkileyen eğilimler-teknolojinin hızlı genişlemesi devlet ticaret politikalarının serbestleştirilmesi uluslararası ticareti desteklemek ve kolaylaştırmak için gerekli kurum ve hizmetlerin geliştirilmesi artan küresel rekabet maliyetlerini etkilemektedir.
Bununla birlikte, bir şirket yurtdışına gittiğinde, orijin ülkede diğer bir değiş ile kendi evlerinde karşılaştıklarından çok farklı koşullarla karşı karşıya kalır. Bir şirketin ulusal yanıt verme sürecine girmesi gerekebilir, bu da tatmin edici bir performans seviyesine ulaşmak için iş yaptığı yerde operasyonel ayarlamalar yaptığı anlamına gelir.
Gelecek durakta “Ülkelerin ve Şirketlerin Rekabetçiliği “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®