Kurumsal Hafıza-IX
This post has already been read 698 times!
Kurumsal Bellek Yöneticisinin Becerileri ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları
“Kurumsal Hafıza” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında bu konuda paylaşım başlatmanın gerekçesi ile birlikte kurumsal hafızanın, belleğin tanımı, bilgi kaynağı, en değerli bilgi kaynağı kurumsal hafıza, dijital ortamda kurumsal belleğin yönetilmesi, kurumsal bellek ve kayıt yönetimi, kayıtların depolanması, kurumsal belleği oluşturan önemli kayıtlar, elektronik ortamda bilginin işaretlenmesine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Kurumsal Bellek Yöneticisinin Becerileri ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Her dönem beraberinde yeni faaliyetler ile birlikte faaliyeti gerçekleştiren yeni pozisyonlar getirmektedir. Kurumsal bellek de beraberinde kurumsal bellek yöneticiliği pozisyonunun oluşmasına yol açmaktadır.
Bu bağlamda kurumsal bellek yöneticisi kayıtların değerinin nasıl belirleneceğini, ne kadar süreyle saklanması gerektiğini ve en iyi şekilde nasıl depolanabileceğini bilmesi gerekir.
Kurumsal bellek yöneticileri, birçok geleneksel kuruluş ve profesyonel çizgiyi kestikleri için diğer bilgi yöneticilerinden ayrılır. Kurumsal bellek yöneticileri birkaç farklı meslekten bir veya daha fazlasından gelebilir. Şimdiki konumlarına nasıl geldikleri sorulduğunda, normalde kazayla söylerler.
Kurumsal bellek yöneticisi, kaynağı ne olursa olsun yeniliğe ve değişime ve bilgiyi yönetmeye açıklık ile karakterize edilir.
İç ve dış bilgiler aynı araç ve teknikler kullanılarak yönetilebilir. İç ve dış müşteriler genellikle aynı ihtiyaçlara sahiptir. Kurumsal bellek yöneticisi, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için bilgilerin oluşturulması, kontrolü ve yaygınlaştırılmasına odaklanır. Kurumsal bellek yöneticisi, öncelikle kuruluşun önemli kaynaklarından biri olan bir bilgi yöneticisidir.
Bu nedenle, kurumsal bellek yöneticisi aynı zamanda organizasyon yönetiminin önemli bir parçasıdır. Becerilerin birleşimi – teknik, işletme ve yönetsel – kurumsal bellek yöneticisini karakterize eden şeydir. Mevcut sınırların ötesine bakma isteği, kurumsal bellek yöneticisinin günlük faaliyetlerinin bir parçasıdır.
Kurumsal bellek yöneticisi, teknolojilerin taşınmasıyla ilgili sorunların farkındadır, çünkü bilgi genellikle kuruluşun mevcut teknolojisini kullanarak artık erişilemeyen ortamlarda depolanır. Bir arşivci gibi, kurumsal bellek yöneticisinin de, işletmenin günlük işleyişinde bilgi üreten ve kullananlardan çok farklı ihtiyaçları olan kullanıcılar için değerli olabilecek tarihsel olarak önemli bilgilerin nasıl tanımlanacağını anlaması gerekir.
Gelecek durakta ”Kurumsal Bellek Yöneticisinin Sorumlulukları “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmekdileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®