Dijital Pazarlama Stratejisi -XI
This post has already been read 692 times!
Sosyal Medya ve Simgeler ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Dijital Pazarlama Stratejisi” kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin bir önceki durağında dijital iletişim ve dönüşüm, pazarlama düşüncesi, yoğunlaştırılmış müşteri odaklılık, dijital pazarlama sürecinde stratejik düşünce, arama motoru ile pazarlama süreci ilişkisi, dijital pazarlama teknolojileri, arama trendlerinin etkileri, dijital pazarlara bakılması, dijital pazarlama bilgilerinin analizine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık
Bu durakta “Sosyal Medya ve Simgeler” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Dijital dünya da görünürlük hedeflendiğinden dolayı bu hedefi sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde sağlayabilmek adına sosyal medya platformlarında etkin simgeler kullanılması kaçınılmazdır.
Simgelerin niçin önemli olduğunu detaylandıracak olursak; simgeler müşterileri sosyal medya kuruluşlarına yönlendirmek için bir web sitesine konabilir ve web sitesi trafiği oluşturmak için kullanılır.
Simgeler özellikle siteye trafik çekmek ve müşterilerle devam eden etkileşimlere devam etmek için entegre bir programın parçası olarak da kullanılabilir. Müşteriler siteye girdikten sonra, kullanıcıların sitede gezinmesini ve tüketicilerin ne istediğini öğrenmesini kolaylaştırmak önemlidir. Web sitesi tasarımı açısından internetin ilk günlerinden bu yana çok şey değişti, ancak temel ilkeler aynı.
İlk ve en önemlisi, web sitesi için hedefleri belirlemek. Web siteleri iki ana kategoriye ayrılır: bilgi ve işlem.
Bilgilendirici web siteleri, bilgi sağlayan, ancak bir ürün veya hizmet satın alma fırsatları olmayan web siteleridir. İşlemsel web siteleri e-ticaret için veya bağışlar için kar amacı gütmeyen bir durumda olabilir. Web sitesi hedefleriyle ilgili kararı sadece teknik insanlara bırakmayın, iste bu noktadan hareket ile simgeler ve tasarım oldukça önemlidir. ve bu bağlamda pazarlamacılar, müşteriyi her zaman göz önünde bulundurarak sürece dahil olmalı ve yönlendirmelidir.
Web sitesinde tasarım, içeriği vb oluşturulurken web sitesinin evrimleşme – gelişim sürecine bakılmasında fayda var. Dijital ve genel anlamda pazarlama aracı olarak web, bilgi bağlantısı yetenekleri ve sosyal bağlantılar geliştikçe büyüdü.
Gelecek durakta “Web Sitelerinin Gelişimi“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®