Etkileşim Odaklı Yöneticilik – XIII
This post has already been read 644 times!
Çalışan Deneyimi????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Etkileşim Odaklı Yöneticilik” odaklı başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında emir- komuta zinciri, denetim – kontrol – hiyerarşik yönetim yaklaşımından katılımcı, etkileşim odaklı yönetime doğru akışın gerekçesi, katılımcı ve etkileşim odaklı yönetim detayları, kendi kendini örgütleyenler, etkileşim odaklı yönetim sürecinin kazanımları, katılımcı yaklaşım, çalışanların ve şirketlerin faydalarının ortak noktasının bulunması, üst yönetim takımının rolü, kültürel değişim ve değerler, kapsayıcı katılımcı yaklaşım, etkili çalışan katılımına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık
Bu durakta “Çalışan Deneyimi” ile ilgili zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Çalışan deneyimi şirketlerde ve organizasyonlarda zaman içerisinde müşteri deneyimine dönüşebildiğinden dolayı oldukça değerli ve önemlidir. Çalışan deneyiminin müşteri deneyimine dönüştüğünü farklı sektörlerde farklı şirketlerde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda buna bire bir tanık olabiliyoruz ve çalışan deneyimi ile müşteri deneyiminin bir birini tamamladığını ve hatta karbon kopyası olduğuna şahit olabiliyoruz.
Yukarıdaki gerçekten hareketle organizasyoanlarda, şirketlerde oluşan çalışan deneyiminin detayında var olan yapı taşlarına dikkatlice odaklanırız. Oluşan çalışan deneyimi kurumsal hafızanın oluşmasında da etkili olduğundan dolayı oldukça değerlidir. Çalışan deneyimi ile müşteri deneyiminin karbon kopya olduğu şirketlerde başarının sürekliliğinden de söz etmek mümkün. Aksi durumda işyeri deneyiminin ve kültürünün gerçekliği, müşterilere ve başkalarına verilen marka vaadiyle çelişiyorsa, marka vaadinin gerçekçiliği sorgulanır.
Çalışan deneyimi ile marka vaadi arasındaki uyum, kurumsal söylemden daha fazlasını gerektirir. Marka vaatleri ile müşteri deneyiminin gerçekliği arasındaki boşluğu kapatmak en iyi şekilde içten dışa doğru gerçekleştirilir.
Bu, müşterilerin beklentileri belirlenmeden önce, amaçlanan standart olarak önerilen marka vaadini kullanarak, önce çalışan deneyimi üzerinde çalışmak anlamına gelir. Bu, kariyerleri daha çok, neredeyse görünmez olan iç temellerin tanınmasından ziyade, dışarıdan görülebilen çalışmalarının tanınmasıyla yükselen pazarlamacılar için büyük bir meydan okumadır.
Çalışan deneyimi kadar diğer paydaşların deneyimi ile markanın etkileşimi bulunmaktadır. Marka- müşteri ve çalışan deneyimi süreci bizleri içeriden dışarıya doğru marka oluşum durağında doğru yol aldırtır.
Gelecek durakta “İçeriden Dışarıya Doğru Marka Oluşumu “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®