A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -XXI
This post has already been read 679 times!
Detaylı Rotaların Oluşturulması ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi “ kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, Vizyon – Misyon ve Değerlerin Belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılması, değerlendirme ve kontrol aşaması, entegre iş planlarının yönetimi, liderlik yetenekleri, değerler beyanı, takım ruhu kültürü, yetenek geliştirme ve insan tutulması, iletişime, organizasyonel tasarım, iş geliştirme ve öğrenmek, prosedürler, iş akışları ve mevzuatlar, atıkların sürekli iyileştirilmesi, performans ölçümü, strateji ile güçlendirilmiş iş geliştirmeye dair paylaşım yapmaya çalıştık
Bu durakta “Detaylı Rotaların Oluşturulması” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
İş geliştirme kapsamında geliştirilen programların, projelerin, planların ve kaynakların entegre şekilde uygulamaya alınmasını sağlayacak yol haritasının oluşturulması başarının kritik faktörlerinden birisidir.
Yol haritası oluşturulurken; iş geliştirmeyi uygulayabilecek ve sürdürülebilir iş sonuçları elde edilecek gerekli yetkinliklerin, iyileştirme araçlarının ve tekniklerinin tanımlanarak kullanılması sağlanır.
Yetkinliklerin, iyileştirme araçlarının sahibi olan veya şekillendiren kaynakların doğru şekilde tanımlanır. Tüm bu tanımlama ve tasarımlardan sonra uygulama yani iş geliştirme çalışmalarının gerçekleştirilme fazına geçilir. İş geliştirme çalışmalarının verimli, etkin ve sürdürülebilir olduğunu değerlendirmek için ilerleme hızı gözden geçirilir. Ve her konuda olduğu gibi ilerlemenin amacına uygun şekilde gözden geçirilmesi için lider ve ekibi bir gerekliliktir. İşte bu gerçekten hareket ile lider ve ekibi ilerlemeyi iş geliştirme yol haritasına göre düzenli olarak gözden geçirir.
Gözden geçirme fazı
Gözden geçirme fazı, programlar, projeler, zamanlama, kaynak gereksinimleri, bütçe ve faydaların uygulanmasını içerir. Gözden geçirme süresinde gerekeli entegrasyonun sağlanıp sağlanmadığına da dikkat edilir. Entegrasyonun sağlanması oldukça önemlidir, çünkü iş geliştirme faaliyetleri entegre iş planlaması ile koordine edilir. Ve tüm iyileştirme planları entegre iş planlaması ile gözden geçirilir. İlerleme yol haritasının – rotalarının oluşturulmasında ve ilerlemenin gözden geçirilmesinde iletişimin rolü göz ardı edilemez
Gelecek durakta “ İletişim“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®