Etkileşim Odaklı Yöneticilik – XI

This post has already been read 621 times!

Kapsayıcı Katılımcı Yaklaşım????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Etkileşim Odaklı Yöneticilik” odaklı başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında emir- komuta zinciri, denetim – kontrol – hiyerarşik yönetim yaklaşımından katılımcı, etkileşim odaklı yönetime doğru akışın gerekçesi, katılımcı ve etkileşim odaklı yönetim detayları, kendi kendini örgütleyenler, etkileşim odaklı yönetim sürecinin kazanımları, katılımcı yaklaşım, çalışanların ve şirketlerin faydalarının ortak noktasının bulunması, üst yönetim takımının rolü, kültürel değişim ve değerlerine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “Kapsayıcı Katılımcı Yaklaşım ” ile ilgili zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Yıllar önce yüksek lisans ve tamamlanmayan doktora programlarında yönetim derslerinde net olarak farkına vardığımız gerçek toplum dinamiklerinin yönetim şeklini etkilediği gerçeği idi.. bugünlerde de toplum dinamikleri döneme damgasını vuran jenerasyonun tüm organizasyonlarda yönetim şekillerinin yeniden tasarlanmasına neden olduğu net olarak görülmektedir.

Özellikle geleneksel yukarıdan aşağıya stratejilerin geliştirilmesi, değişimin ve diğer yenileme süreçlerinin uygulama verimliliğinin yetersiz olduğu bunun yerine kapsayıcı  aşağıdan yukarıya katılım ile verimli olabildiğini görebiliyoruz ve bunu kabul ederek gerekli yeniden yapılanmaları ve uygulamaları devreye almalıyız.

İyi tasarlanmış bir katılımcı müdahale kullanarak organizasyonun beyin gücünü daha fazla etkileme gücüne sahip olabilirsiniz. Geçiş dönemi yaşanan bu dönemde organizasyonların yukarıdan aşağıya yönetim şeklinden aşağıdan yukarıya doğru yönetim şekline dönüşmesi oldukça stresli ve bu kez dirençler yöneticiler ve liderlerden gelebiliyor, alışkanlıkların değişim kolay değil.

Aşağıdan yukarıya doğru yönetim yaklaşımının finansal ve finansal olmayan uzun vadeli kazanımları çok iyi anlatılır yöneticilere ve liderlere, bu süreci yönetmek dişçi korkusundan daha çok stresli olduğunu da uygulamadan gelen birisi olarak itiraf etmekten kaçınmayacağız.

Yönetim yaklaşımının yön değiştirme sürecinde size tavsiyemiz daha küçük müdahalelerle deney yapabilirsiniz. Eğer deneyinin iyi bir sonuç verirse ki vermesi konusunda çok detaylı çalışın, yaklaşımı fazlara ayrılarak ve her bir fazın çıktısını değerlendirerek yaygınlaştırabilirsiniz

Katılımcı yönetimin tasarlanması ve yürütülmesinin kilometre taşalrı iyi tanımlanmalıdır.

Gelecek durakta “Katılımcı Yönetimin Kilometre Taşları“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...