Satış Yönetim Süreci-XVIII

This post has already been read 706 times!

Rekabetçi Fiyatlar????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,

“Satış Yönetim Süreci” kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında satış yönetim sürecinin sürdürülebilirliğini etkileyen ne iş yapıyoruz?  Sorusunu cevaplamak ile birlikte müşterileri tanımayı sağlayacak sorular, şirketin temel yetkinliklerinin belirlenmesi, pazarlama sürecinin doğuşu, patentler ve patent yasaları, marka imajını etkileyen faktörler, ürün grupları, fiyat, dağıtım ve satış promosyonları, reklam ve tanıtım, tüketim malları kanalları, katalog, web ve acentelar aracılığıyla satışlar, müşterilere erişim, müşteri satın alma sürecinin kolaylaştırılması, satış stratejilerinin oluşturulması ve geliştirilmesi, dış ve iç çevre analizleri, firmanın temel yetkinlikleri, stratejik pazarlama kararlarının oluşturulması, marka planlarına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Rekabetçi Fiyatlar ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Marka bilinirliği ve tercihi yüksek olan rekabetçi ürünlerin fiyatlandırılması nispeten kolay olsa da , müşterilerin ürünleri düşük maliyetle satın aldıkları ve fiyatın müşterilerle ana kriter olduğunu hepimiz hem fikiriz.  Konu fiyat hassasiyeti olunca marka önemli bir satış noktasına sahip olmaktan çıkabilir mi?

Özellikle çoğu perakende mağazası, herhangi bir ürünün birkaç markasını satar. Bu tür mağazalarda, mağaza satış elemanının belirli bir markanın satışını teşvik etmesini sağlayan reklam, şirket veya distribütörü tarafından mağazaya sunulan ekstra indirim olabilir. bu bağlamda şirketler markalarına odaklanarak rekabetçi fiyatlar sunmaya çalışırlar, markaları ile rekabetçi olmaya çalışırlar.

Bir gerçek var ki markalar, müşteri satın alma alışkanlıklarına büyük önem verirler.  Marka, belirli bir üreticinin ürünü için benzersiz ad olarak tanımlanabilir. bu benzersiz ad, ürüne ve onu pazarlayan şirkete çok sayıda özellik kazandırır. Bu nedenle, pazar payı ile birlikte, marka eşitliği bir şirketin en değerli mülkiyeti olarak kabul edilir.

Marka, benzersizliği, değeri veya eşitliği, marka oluşturma, firmaların üst yönetiminin sürekli dikkat etmesi gereken son derece önemli alanlar haline gelmiştir.

Marka oluşturma, bir şirketin güçlü marka eşitliğine sahip olması çok zaman aldığı için evrimsel bir süreçtir. Çoğu ürün söz konusu olduğunda, ilk satışlar yeniliğinin solması nedeniyle azalmaya başladıktan sonra, satmasına yardımcı olan duygusal çekiciliğidir. Bu duygusal çekicilik veya bağlanma, markanın alıcılar tarafından takdir edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, marka, değeri veya öz kaynakları ve alıcılar için cazibesi belki de bir şirketin en değerli mülkü veya varlığıdır. Alıcılar arasında markaların duygusal çekiciliğini teşvik etmenin birkaç yolu vardır. Bunlardan birisi fayda sağlama hikayesidir

Gelecek durakta “Fayda Sağlama Hikayesi” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...