Yaratıcı Düşünce -II
This post has already been read 792 times!
Yaratıcı Düşünce ve İnanç Arasındaki İlişki ?????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Yaratıcı Düşünce” kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin bir önceki durağında yaratıcı düşünce kavramı ile gelenlere dair özet bir giriş yapmaya çalıştık
Bu durakta “Yaratıcı Düşünce ve İnanç Sistematiği Arasındaki İlişki” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Biz insanlar ve de özellikle hayatı olduğu gibi kabul ederek yoluna devam edenler, yoluna devam ederken kendisine ve tüm insanlara, kainatta bir değer katanlar her zaman inançları ile tutarlı bir şekilde hareket ederler. Bir gerçek var ki; yaratıcı olduğumuza inanıyorsak, yaratıcı olmakla tutarlı bir şekilde davranırız. Hayatımızın her yönü hakkında bir benlik kavramımız veya inancımız var. Her bireyin benlik kavramı, bir yaratıcılık düzeyi vardır. Örnek olarak bir yönetici olarak bir benlik kavramı, bir satış elemanı olarak bir benlik kavramı, bir müzakereci olarak bir benlik kavramı, bir ebeveyn olarak bir benlik kavramı vardır. Benlik kavramı nedir? Benlik kavramını nasıl ifade edebiliriz? Benlik kavramı, bir bireyin yeteneği hakkında sahip olduğu inançlar bütünüdür. Kısacası, yaratıcı olduğunuza inanıyorsanız, yaratıcı olmakla tutarlı bir şekilde davranırsınız.
İnanç yasasının en heyecan verici kısmı, inançların gerçekliğe dayanmamasıdır. Yüzebileceğine inanıyorsan, yüzücüsün demektir. Bisiklete binebileceğinize inanıyorsanız, o zaman her zaman bisiklete binmekle tutarlı bir şekilde davranacaksınız.
Yaratıcılık serüveni için bir inanca ihtiyacımız var ve o zaman yaratıcı bir insan olduğumuza inanmak için bir karar vermeliyiz. Bu inancı sağlamlaştırmak için Görselleştirin, duygusallaştırın ve onaylayın. Kendinizi yaratıcı bir kişi olarak görselleştirin. Yaratıcı bir insan olsaydınız ne kadar iyi hissedeceğinizi hayal edin. Son olarak, onaylamayı alışkanlık haline getirin: “Ben çok yaratıcı bir insanım”. Yaratıcı olduğunuza inanıyorsanız, yaratıcı olmakla tutarlı bir şekilde davranacaksınız.
Bireysel olarak yaratıcılığın serüvenine benzer süreci ve ilham meşalesinin organizasyonda nasıl ateşleyebiliriz.?
Gelecek durakta “Organizasyonlarda Yaratıcılık Meşalesini Ateşleyebilmek” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®