Başarının Sırrı : Ahlaki ve Psikolojik Dayanıklılık –III

This post has already been read 1113 times!

Dayanıklı Olmak mı ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Başarının Sırrı : Öncelliklerin Belirlenmesi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında öncelliklerimizin belirlenmesi, stratejilerin oluşturulmasına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Ahlaki ve Psikolojik Dayanıklılık” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Belirli iş hedeflerine ulaşmak genellikle ahlaki ve psikolojik dayanıklılık gereklilik haline getirmektedir. İş fikirlerini ürünlere ve girişimlere ana akım işletmelere dönüştürmek, erken başarısızlıklarla başa çıkmak için psikolojik ve ahlaki destek gerektirir.

İş yerinde, şirkette finansman, pazarlama, yönetim deneyimi ve tek bir kişinin sahip olmadığı uzmanlık ve zaman alır. Girişimciler, ahlaki ve psikolojik destek sağlamak için arkadaşlara ve eksik oldukları kaynaklara katkıda bulunmak için ortaklara ihtiyaç duyarlar. Doğru iş ilişkilerini geliştiren, hedeflerini paylaşan ve onlarla aynı yolda yürümeye hazır olan insanlarla takım kurmalıdırlar.

Konusunda uzman olan arkadaşlar girişimcilerin eksik olduğu deneyim ve uzmanlığı konusunda girişimciye destek olur.

Tek başına bir kişi tarafından sahiplenilemeyen veya kontrol edilemeyen veya tek bir şirketin araştırma laboratuvarında toplanamayan pazar ve teknik bilgilerin entegrasyonunu gerektirir. İhtiyaç duyulan bu kaynakları bir araya getirebilmek için neler gerekli olabilir?

Kaynakları bir araya getirebilmek için :

Ortak bir vizyon, yani bireysel çıkarları ortaklığın çıkarları ile birleştiren ortak bir misyon ve ortak ilişkileri ve müşteriler, tedarikçiler ve toplulukla etkileşimlerini tanımlayan bir dizi temel değer.

Şirket üyelerinin birbirleriyle iletişim kurmasını ve yeni ürün geliştirme için ilgili bilgileri paylaşmasını sağlayan etkili ve etkili bir iletişim yapısı.

Şirket üyelerinin ve ortaklarının yeni iş fırsatlarının keşfinden kaynaklanan riskleri ve ödülleri paylaşmalarını sağlayan iç ve dış ilişkilerin ustalığı. İlişkilerin ustalığı pratikte nasıl başarılabilir? Kolektif girişimcilik yoluyla başarmak mümkündür‘

Gelecek durakta “ Kolektif Girişimcilik”  ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...