Başarının Sırrı : Stratejilerin Belirlenmesi –II

This post has already been read 992 times!

Bir Dizi strateji mi????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Başarının Sırrı : Öncelliklerin Belirlenmesi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında öncelliklerimizin belirlenmesine dair özet bir giriş yapmaya çalıştık.

Bu durakta “Stratejilerin Belirlenmesi” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Kaynakların kıtlığı bilinci ile belirlenen öncelliklerin hedef dönüşmesi sonrasında bu hedeflere nasıl ulaşılır? Sorusu gelir gündeme, aslında verimli ve sürekli şekilde mevcut ve ilerleyen dönemde değişim gösterebilecek hedeflere ulaşmanın rotalarını nasıl oluşturabiliriz? Bu soru bizi stratejilerin belirlenmesi durağına yönlendirir. Bu durağında adı bir dizi strateji belirleme durağı değildir. Bu durak anlamlı, sağlıklı ve uygulanabilir stratejilerin belirlenmesi fazıdır.

Pekiyi stratejilerin temelinde ve özünde neler olmalıdır? Stratejilerin temel yapısında: kurumsal verimliliği teşvik edilmesi, işgücünün daha iyi yönetilmesi … vb bulunmalıdır.

Konu limitli kaynaklar olduğunda stratejiler oluşturulurken ajandalımızda “odaklanma” konusu yerini alıyor, değil mi? Odaklanma ne anlama geliyor.

Odaklanma :  öncelikli hedeflerinize bağlı kalmak, arka plan gürültüsüne değil, mesaja odaklanmak ve yürütmek anlamına gelir. Hedeflerinize ulaşmak için doğru adımları atın. Sonuçta önemli olan tek şey bu. Hedeflerine asla ulaşmayan insanlar kaynaklarını boşa harcarlar ve arkadaşları ve ortakları arasındaki güvenilirliklerini kaybederler.  Odaklanmış kalmak için ne gerekiyor? Sabır, sebat ve disiplin. Siz ve hedefiniz arasında duran tüm engellerin üstesinden gelmek için sabır; sizi rotadan çıkarabilecek birçok başarısızlık ve aksiliklerin ve günahların üstesinden gelmek için sebat; ve oyunu doğru oynamak, tüm kurallara uymak için disipline edin: ne yaptığınızı bilin, dakik olun ve tüm detayları öğrenin. Takip ettiğiniz şeylere olan tutkunuzu gösterin.

Tutku odak anahtar maddedir. Gerçekleştirmek isteyen, yani profesyonel ve günlük yaşamlarında belirledikleri hedeflere ulaşmak isteyen insanlar, kalplerini ve zihinlerini yaptıklarına koymalıdır. Kalbiniz ve zihniniz yaptığınız şeylerde değilse, öncelikleriniz ilk etapta yanlıştır.

Gelecek durakta “Ahlaki ve Psikolojik Dayanıklılık ”  ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...