Risk Yönetim Penceresinden Tedarik Zinciri Yönetimi-XVI
This post has already been read 950 times!
Tedarik Zinciri Ortakları Arasında İşbirliği -???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Risk Gözlükleri ile Tedarik Zinciri Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında tedarik sürecinde risk odaklı yaklaşımın önemi, kazanımı, gerekliliği ve faaliyet tabanlı risk yönetimi, tedarik zinciri risklerinin analizi, risk değerleme, risk yönetiminin yürütme fazı, operasyon süreçleri bağlamında risk yönetimi, satın alma sürecinde finansal ve operasyonel kararların entegrasyonu, yenilikçi tedarik zinciri finansman planları, risk algısı ve liderlik yaklaşımı, operasyonel risklerin detaylı tanımlamaları, değer zincirinde oluşabilecek riskler, risklerin arka planları, risk değerlendirmesi, tedarik zinciri yönetiminin itici güçleri, dış kaynak kullanımı, planlama – uygulama senkronizasyonu : masadan sahaya tedarik akışına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Tedarik Zinciri Ortakları Arasında İşbirliği …” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Tedarik zinciri ortakları arasında iş birliği niçin geliştirilmelidir? Birlikte gelişim, iyileştirme çalışmalarını gerçekleştirmelerinin gerekçeleri nelerdir? Tedarik zincirinde bir birlerini etkileyen ve birlikte katma değer oluşturan ortaklarının arasında sistematik ve sürdürülebilir iş birliği oluşturulmasının kökeninde aslında ve aslında ekonomik bir gerekçe yatmaktadır.
İşbirliği ve işbirliğinin öncüsü, tedarik zinciri ortakları arasında güven geliştiriyor, faydaların nasıl paylaşılacağı konusunda önceden anlaşıyor ve eski zihniyetten değişmeye istekli olduğunu gösteriyor. Bu unsurlar yerine getirildikten sonra, tedarik zinciri ortakları ortak karar verme ve problem çözme işlemlerini gerçekleştirmeli ve stratejiler, planlar ve performans hakkında birbirleriyle bilgi paylaşmalıdır. Bu faaliyetler, şu anda tedarik zincirlerini rahatsız eden ve aksaklıklara katkıda bulunan bilgi bozulmasını ve senkronizasyon eksikliğini azaltmada uzun bir yol kat edebilir. Artan senkronizasyon yeteneği ekonomik kazanımlarını beraberinde getirmektedir.
Ortaklar geliştirecekleri iş birliği ile kesinti olasılığını azaltırlar. Bunun için dahili operasyonlar, müşteriler, tedarikçiler ve envanter, kapasite ve kritik varlıkların konumu yeniden tasarlanır.
Ortaklar arasındaki işbirliği tedarik zincirinde esneklik yeteneğinin oluşmasına yol açar
Gelecek durakta “ Tedarik Zincirinde Esneklik Oluşturulması “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®