Etkili Yönetim Sırları -VI
This post has already been read 1117 times!
Delegasyon, Denetim, Raporlama ve İletişim ????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları
Etkili yönetim sırları ile ilgili başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında yönetim, yöneticiliğin kilit soruları, yönetimin temel performans göstergeleri, performansa standartlarının oluşturulması, odaklanmak, yönetimin hayati fonksiyonları kapsamında paylaşımda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Delegasyon, Denetim, Raporlama ve İletişim“ odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
İyi bir yöneticinin başarı kriterlerinden birisi işleri uygun bir şekilde uygun çalışanlara devir edilmesi diğer bir değiş ile delegasyondur. Delegasyon, öğrenilmesi önemli bir beceridir, çünkü verimliliği en üst düzeye çıkarmamıza ve bize rapor veren kişilerden en iyi katkıyı elde etmemize olanak tanır.
Delegasyonun etkinliğin kontrol ve denetleme ile gerçekleştirebiliriz. Denetim, tam olarak ne yapmak istediğinizi ve hangi performansa sahip olduğunuzu açıkça belirtmenizi gerektirir. Daha sonra, işin zamanında ve kabul ettiğiniz standartlara uygun olduğundan emin olmak için düzenli olarak onlarla görüşürsünüz. İnsanlar, ilerlemesini düzenli olarak kontrol etmek için işi yeterince önemsediğinizi bildiklerinde, mükemmel bir iş yapma ve programa göre yapma olasılıkları çok daha yüksektir. Denetlemenin anlaşılabilir formatı da raporlamadır.
İyi bir iş çıkardığınızda veya sorunlarınız ve zorluklarınız olduğunda bile, çevrenizdeki insanların iyi ya da kötü olup olmadığını bilmesi çok önemlidir. Siz ve yöneticileriniz arasındaki iletişimin açık ve tutarlı olduğundan emin olun. Yöneticilerinizin ne yaptığınızı ve nasıl gittiğini tam olarak bildirmek için düzenli olarak bire bir, yüz yüze toplantılar yapın. Ayrıca, akranlarınız ve meslektaşlarınızla, üzerinde hiçbir kontrole sahip olmadığınız, ancak işlerini kabul edilebilir bir yüksek standartta yapmak için ne yaptığınızı bilmeniz gereken insanlarla iletişim kurmanız da çok önemlidir.
Delegasyon, kontrol ve raporlama fonksiyonları etkileyen parametre olan iletişime geldik. Sağlıklı bir iletişim için personelinizle birlikte açık kapı yönetimini uygulamaya dikkat edebiliriz. Açık kapı politikalarını uygularken çalışanlarınıza neler olup bittiğini söyleyin.
Yönetici olarak uygulamaya aldığımız tüm fonksiyonların entegratif olarak ölçmek adına performans yönetim sisteminin geliştirilmesi gündeme gelir.
Gelecek durakta “Performans Yönetim Sistemi “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®