Pandemi Sürecinde Aile Şirketleri-II
This post has already been read 1132 times!
Pandemi Sürecinde Başarılı Olan Aile Şirketleri ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Pandemi Sürecinde Aile Şirketleri” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında yeni normaller mi? yeni dünya – yeni alışkanlıklar mı??? İle yolculuğa özet bir giriş yapılmaya çalışıldı.
Bu durakta “Pandemi Sürecinde Başarılı Olan Aile Şirketleri” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Stresli ve etkisine göre bir krizden sürecinden geçiyoruz ve sosyal mesafe şu anda sahip olduğumuz en iyi başa çıkma tepkisidir. Ancak, ailelerimiz üzerindeki uzun vadeli etkiden sadece krizin kendisinden değil, aynı zamanda başa çıkma adımlarımızın etkisi de oldukça önemli. Bunun nedeni, tüm ailelerin krizlerle iki yoldan biriyle başa çıkmasıdır: ya bir araya gelerek ya da parçalanarak.
Bazı aileler krizle baş etmek için : iletişim sıklığını artıracak, korkularını ve endişelerini başa çıkma stratejilerini paylaşacak ve belki de en önemlisi birbirlerine olan sevgilerini ve bağlılıklarını teyit edecekler.
Diğer aileler krize “her bir birey için farklı ve özel olan yaklaşımı” ile oldukça farklı bir şekilde cevap verecektir. Aile üyeleri geri çekilebilir, kendilerini izole edebilir, içe doğru odaklanabilir ve en kötüsüne hazırlanabilir.
Bir ailenin kriz sürecini yönetebilmek için bu yaklaşımlardan herhangi birini ifade etmesi için iyi nedenler olsa da, girişimci aileler “her bir birey için farklı ve özel olan yaklaşımı” yaklaşımını izlediklerinde risk almak için çok fazla fırsata sahiptir. Tecrit, geri çekilme ve içe odaklanma, başarılı aile sürekliliğinin kalbinde yer alan sahiplik uyumunu, ortak vizyonu ve aktif işbirliğini zayıflatabilir. Ve bu, bir işletmenin ya da başka bir aile girişiminin hayatta kalması için bir araya gelmenin çok önemli olduğu bir zamanda – bir krizin ortasında – gerçekleşebilir.
Bu nedenle, girişimci ailelerin kriz karşısında parçalanma eğilimine karşı proaktif olmaları çok önemlidir. Ve sosyal uzaklaşma ile başa çıkmak için dış talepler göz önüne alındığında, bugün daha da önemlidir. Gerçekten de, sosyal mesafenin girişimci bir ailenin hem duygusal hem de ilişkisel olarak ve fiziksel olarak izole edilmesine yol açmaması çok önemlidir.
Gelecek durakta “Dış Faktörlü Krizler ile Ruh Halleri İlişkisi” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®