Gelecekte Yönetim-IV
This post has already been read 928 times!
Teknolojik Araçların Kullanımı ve Denge Olgusu ????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,
2020 yılı ve sonrasında yöneticiliği etkileyecek rotaya odaklı “Gelecekte Yönetim” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında Y ve Z jenerasyon ile gelen yeni çalışma alışkanlıklarına, yaklaşımlarına mevcut yöneticilerin adapte olabilmesi, yöneticiler mi? liderler mi?, işbirliği odaklı şirket kültürü oluşumuna dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Teknolojik Araçların Kullanımı ve Denge Olgusu” kapsamında zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Teknolojik araçlar şirketlerin tüm işleyişinde devreye girmeye başladı öyle bir giriş ki neredeyse temassız işleyiş iş modelleri ajandalarda yerini almaya başladı. Fakat bir gerçeği de göz ardı etmemekte fayda var özellikle biz insan oğlu sosyal varlıklarız, sosyalleşme sürecimizi de diğer insanlar ile olabildiğince yakın iletişim ve temas ile gerçekleştiririz. İşte bu gerçekten hareket ile teknoloji odaklı yatırımlar gerçekleştirilirken aşırıya kaçmamayı hatırlamak önemlidir.
Çok sayıda yeni teknolojiyi sık sık kullanmak sorunlara neden olabilir, bu nedenle yöneticilerin çalışanların gerçekte nasıl çalıştığını anlamaları çok önemlidir. Yöneticiler ve liderler olarak isteyebileceğiniz son şey, teknoloji kullanımından dolayı çalışanların bunalması ve teknolojinin de yarar yerine zararları ile yatırımınızı çöpe dönüştürmesidir.
Teknolojik araçların kullanılmasında denge noktasının bulunması ve dolayısıyla optimum yatırım yapılması adına yapılması gerekenler;
Teknolojik araçların kullanım öncesi, sırası ve yoğun kullanımı sonrasında iyileşme kayd edilen alanlar, iyileşme seviyelerinin analiz edilmesi.
İyileşme görülen alanlarda teknoloji ile birlikte etkili olan diğer parametrelerinde analiz sürecine katılması.
Teknoloji kullanımı sırasında ve yoğun kullanımı sonrasında oluşan yeni tip problemlerin analiz edilmesi.
Yoğun teknoloji kullanımı sonrasında organizasyon dahilinde ve dışında oluşan iletişim sorunlarının özellikle izlenebilir şekilde takip edilmesi.
Yoğun teknoloji kullanımı ile müşteri memnuniyeti, şikayeti vb süreçler ile ilişkisinin analiz edilmesi.
Bu dönemde odaklanılmış müşteri anketlerinin düzenlenmesinde de fayda var. Çalışanlara yönelik de çapraz sorgulamalı ve vaka odaklı testlerin yapılmasında fayda var.
Tüm analizler, testler ve anketlerin sonuçlarına göre teknoloji kullanımında denge noktası yeniden tasarlanarak devreye alınabilir. Tüm zamanlarda örneklerin etkisi gelecekte ve gelecek nesillerin yönlendirilmesinde örneklerin öneminin daha da arttığını görebiliyoruz
Gelecek durakta “Örnekler İle Yönetim” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®