Aile Şirketlerinin Satışı -V
This post has already been read 1153 times!
Şirket Sahiplerinin Yeni Rollerine Adapte Olabilmeleri ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Aile Şirketlerinin Satışı” kapsamında başlattığımız yazı dizimizin önceki duraklarında iş ajandamıza gelen aile şirketinin satış sürecinin gerekçesi ve de özellikle satış sürecine kadar gelen yolculukta nelerin gözden kaçırıldığı, kurucuların korkularından yoksulluk, ölüm ile yüzleşme, çatışma, kontrolü kaybetme korkularına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.
Bu durakta “Şirket Sahiplerinin Yeni Rollerine Adapte Olabilmeleri “ odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Önceki paylaşım duraklarında aile şirketlerinin satışının ve-ya gelecek nesillere transfer edilebilmesi konusunun zamanında iş ajandalarına alınmamasının gerekçelerinin kök nedenleri olan korkuları ve bu korkularını yönetilmesini paylaşıma sunduk, korkuları ile yüzleşebilen ve yönetebilen sahiplerin- hissedarların şirket satışı ve-ya gelecek nesillere şirketin transferi fikrini kabul ettikten sonra yeni bir faza geçtiklerini, bu faz ile birlikte yeni rolleri giymek durumunda kalacaklarının farkına varırlar, işte tam da bu nokta da bu yeni role adapte olmak konusunda sağlıklı bir yol haritasına ihtiyacı gündeme gelebilir.
Yeni role esnek geçiş yapabilmenin yolları :
İçeriğinde daha çok huzur ve bireyi geliştirici yeni bir iş alanı oluşturulmasının bulunduğu bir yol haritası geliştirmek mümkündür: , örnek sebze – meyva bahçesinin oluşturulması, biraz daha öteye gidilirse minik süt veya besi çiftliği olabilir mi?
Odaklanılmış dünya seyahatinin gerçekleştirilmesi
Yaşam deneyimin kaleme alınması, bu tamamen inzivaya kendi köşesine çekilerek değil bir uzman eşliğinde yol haritası oluşturularak, diyalog odaklı yazım süreci ile gerçekleştirilebilir.
Aile şirketinin vakfının kurulması bazı şirket kurucuları daha büyük resim oluşturmak adına akdemi, üniversite vb gelişim platformlarının oluşturulmasına imza atmak isteyebilir.
Gelecek nesillere bilgi, deneyim, şirketin ve ailenin değerlerini – kültür kodlarını sistematik ve katılımcı tiyatro tadında aktarılması
Yeni role adaptasyona bakıldığında içeriğinde her anlamda üreticiliğin yer aldığını görebiliyoruz.
Yakın zamanda yeni rolüne adapte olmaya çalışan hissedarlardan birisi bir önceki rolüme göre daha çok çalışıyorum diyerek hafif bir sitemde bulundu bizlere
Aile şirketi satılsın mı? Gelecek nesillere transfer edilsin mi? Diye başlatmıştık bu yolculuğu, diyelim satış kararı verildi, satış süreci nasıl yönetilecek?
Gelecek durakta “Aile Şirketinin Satış Sürecinin Yönetimi ” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®