Aile Şirketleri ve Stres Yönetimi -VII
This post has already been read 1121 times!
Kabul İle Gelen Anlamlı Kazanımlar???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
“Aile Şirketleri ve Stres Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında aile şirketlerinin özelinde oluşan stres ve stresin kök nedenleri, stres yönetiminde etkili olan farkındalık oluşum süreci, farkındalığın günlük yaşamın ayrılmaz parçası haline getirilmesi, agresif liderler ve farkındalık süreci, otomatik reaksiyon süresinin uzatılabilmesi, stres yönetiminde kabul faktörüne dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık
Bu durakta “Kabul İle Gelen Anlamlı Kazanımlar” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?
Özellikle problemli anlarda, yaşanılan sendromlarda süreci sağlıklı şekilde yönetebilmenin en etkili metodu yaşanılan durumu kabul edebilmektir. Kabul edilmemesi durumunda savaş yaşanır ve yeni bir adım atılmasında kendimiz için ciddi engeller oluştururuz.
Hangi profildeki bireyler, liderler süreci anlamlı şekilde kabul ederek bundan sonraki atılacak adım nedir? Veya yeni bir adımı nasıl ve kimin ile atılacağını sorarak yeni bir yolculuğa çıkar. Zamanında, sistematik olarak kendine ve ana odaklanabilenler.
Kendine, ana odaklanabilmek, dikkatlilik, gerçekliği değiştirebilecek sihirli bir değnek olmasa da, dikkatli bir yaklaşım, üzerinde kontrolünüz olmayan durumları daha fazla kabul etmenizi veya daha fazla yaratıcılık ve taze düşünceyi birleştiren daha üretken bir yanıt getirmenizi sağlayabilir.
Kendine, ana odaklanabilmek, dikkatlilik yaklaşımı, yaratıcılık ve taze düşüncenin oluşmasını sağlamanın yanı sıra beden, ruh ve zihin sağlığının kuvvetlenmesine de özel bir reçete sunar bizlere
Neredeyse kazanımları sayılamayacak kadar çok olan kendine, ana odaklanabilmek, dikkatlilik yaklaşımı pratikte nasıl çalışır?
Kendinizi bir duruma tepki gösterdiğiniz anda yakaldığınızda; geri adım atma ve sakinleştirici bir nefes alma alışkanlığını geliştirdiğinizde, kendinizi net düşünmek için daha iyi bir konuma yerleştirirsiniz. Duygusal düğmeleriniz tetiklenmediğinde, diğer kişiye ulaşabilir ve Covey’in dediği gibi “anlaşılmadan önce önce anlamaya çalışın” felsefesini içselleştirmiş olursunuz
Covey’in dediği gibi “anlaşılmadan önce anlamaya çalışın” değerli – etkili mesajı için sakin kalarak dinleme yeteneğini geliştirmemizde fayda var.
Gelecek durakta “Sakin Kalarak Etkin Dinlemek” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®