İş Yerinde İşi Göstermek -III
This post has already been read 916 times!
İşinizi Görünür Kılmanın detayları??
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;
İş dünyasında yer aldığımız organizasyonlarda gerçekleştrdiğimiz işleri görünür kılmak, işlerin görünürlüğünü netleştirmek kapsamında “İş Yerinde İşi Göstermek” ile ilgili başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki durağında, yolculuğu başlatma gerekçesini ve işleri görünür kılmanın geçmiş ayak izlerine dair özet bir giriş yapmaya çalıştık.
Bu durakta “İşinizi Görünür Kılmanın detayları” odaklı beyin fırtınası yapılmasına ne dersiniz?
Bu arada işinizi görünür kılmak sadece iş dünyasında değil tüm sosyal alanda oldukça önemlidir ve hatta herkesin yararlanabilmesi adına çalışmalarınızı görünür kılın. Günlük yaşamın koşuturmacası içerisinde çocuklarınızın eğitim ile ilgili pratik bir yöntem buldunuz ve uyguladınız, sonuçları da memnuniyet verici ise özellikle bu dönemde sosyal medya da youtube kanalda yayınlayarak her kesin faydasına sunabilirsiniz.
Yakın çevremde çocukları şu şu yaşlarda olan bir annenin bloğunu takip ediyorum, youtube kanalını izliyorum ve oldukça yararlı uygulama reçetelerini öğreniyorum ve birde uyguluyorum diye ifade eden annelere rastlıyorum. Evet işi görünür kılmanın güzel bir çıktısı.
İş dünyasında çalışmamızı göstermek, mevcut durumda ve gelecekte bu konuda çalışanlar için ihtiyaç duyulan bilgilerin oluşmasına ve kaydedilmesine yardımcı olur. Bilgilerin oluşması, kaydedilmesi için sağlıklı dokumantasyon, arşivleme sistemine ihtiyaç olduğunu hatırlayalım.
Kişisel ve kurumsal bilginin, deneyimin ve de en doğal olarak yapılan işin gösterilmesini sağlamak adına da dokumantasyon yönetim çalışmasının yapılmasında fayda var. Gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek çalışmaların dokumante edilmesi için oldukça yalın, anlaşılır bir dil ile birlikte özellikle bu yüz yıl da şematik yaklaşımların kullanılması işimizi kolaylaştırır. Gerçekleştirdiğimiz dokumantasyon çalışmalarının etkililiği ve etkinliğini anlamak için dokumante ettiğimiz konuları konunun uzmanına, konu ile ilgili orta derecede bilgisi ve hatta bilgisi olmayan kişilere sunarak kendilerinden geri dönüş alınması bize dokumantasyon konusunda iyi bir rotayı sağlar.
Gerçekleştirdiğimiz işleri görünür kılmayı sağlayan dokumantasyon sisteminin temelini oluşturan olgu dokumantasyonun öğretici olması ile birlikte bireylerin, kurumların geliştirilmesine rehberlik yapmalı.
Gelecek durakta “Öğrenme ve Geliştirme” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®