İçinizdeki Lideri Keşfedin-IV
This post has already been read 1349 times!
Değişim ve Liderlik???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları
“İçinizdeki Lideri Keşfedin” yazı dizisinin önceki duraklarında liderlik potansiyeline sahip olup olmama durumu, liderlik potansiyelinin açığa çıkartılmasını sağlayacak faktörler, liderlik ve vizyon parametreleri, her yer de ve her gün liderlik yaklaşımına dair paylaşımları gerçekleştirdik.
Bu durakta “Değişim ve Liderlik Bağlantısına “yakından bakabilmeye ne dersiniz?
Liderlik ile ilk anılan birlikte çalışılan insanlara yön verilmesidir. Yön verilen bireylerin günün iş yapış koşullarına göre değişim arz etmektedir. Çok uzun süreye gitmeden son on yıla bakıldığında görevler, kariyer haritaları, çalışanların kariyer hedefleri, çalışma süreleri, çalışma ortamları değişti ve değişmeye devam ediyor.
20 yıl öncesine kadar ev ile iş arasındaki mesafe en fazla 2 saatlik uçak yolculuğu mesafesinde iken, şimdilerde işlerinden dolayı hayatı otellerde ve uçaklarda geçenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoğaldı.
Lider olarak değişimlere ne kadar hazırız? Hazır olmanın ötesinde bu değişimi anlamlı şekilde tetikleme ve de etkileme derecemiz nedir? Mevcut durumdaki liderlik şeklimiz ile ve karşılaştığımız, bizden beklenen liderlik yaklaşımı bizi ne kadar zorluyor? Kendi kariyerimizi nasıl daha iyi yönetebiliriz? Değişen iş yapış şekillerinde ve koşullarında birlikte çalıştığımız arakdaşlarımızın işe katılımını ve bağlılığını artırmak için hangi stratejileri kullanabiliriz? Kendi bağlılığımızı sürdürmek için ne yapabiliriz ?
Bu ve benzeri sorular bile farklı bir iş gücüne liderlik yapılması gerektiğinin sinyallerini eriyor bizlere değil mi? Değişim sürecinde kuşak çeşitliliği de dikkate alınması gereken bir faktördür. Çünkü; kuşaklar arasındaki büyük farklılıkların işyerinde çatışmaya ve memnuniyetsizliğe neden olmakatdır. Farklı nesillerin farklı değerlere sahip olabilir, farklı yaştaki çalışanlardan oluşan ekipler ve çalışma grupları arasında bir uyum yaratmak için sistematik çalışmaların yapılması ve bu konuda liderlerin duyarlılığına ihtiyaç ihtiyaç olduğunu kabul edelim.
Kuşaklar arası farklılıkların çatışmaya dönüşmemesi otoriter ve değişimlere açık liderlerin bulunduğu ortamlarda olabildiğince az olduğunu görebiliriz. Genç ve genç olmayan çalışanların otorite ve gücü nasıl tanımladıklarını çok net olarak bilmekte fayda var. Değişim ve değişim, değişimin etkin yönetilmesi için keşf ettiğiniz içinizdeki lider buna ne kadar hazır? Özetin özeti bu soruyu objektif olarak cevaplamak reçetemizi oluşturmaktadır.
Gelecek durakta “Kültürel Çeşitlilik ve Liderlik İlişkisi” ile yolculuğumuzu devam ettirmek dileğiyle,
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®