Kurumsal Değerler ve Kültür-IV

This post has already been read 1459 times!

Değer Odaklı Kültür Oluşumunun Altın Kuralları ??

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Kurumsal değerler ve kültür yazı dizimizin önceki duraklarında kültürün ve değerin şirketlerin rekabet avantajındaki önemine, şirketlerde oluşturulacak kültür ve değerlerin çerçevesi, kurumsal kültürlerde liderlerin rolü, kültür değişiminin kilometre taşlarına dair paylaşımda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “değer odaklı kültür oluşumunun altın kuralları” ile paylaşım yolculuğumuzun sürdürülmesine ne dersiniz?

Değerler ve aslında zengin bir kültür oluşturmak için altın ilkeleri aşağıdaki gibi ifade etmek mümkün:

Kültür için ortam, çevre oluşturabilmek : şirketlerde, organizasyonlarda kültür mevcut olan liderlik, değerler, dil, insan süreçleri, kurallar ve diğer koşulların, iyi ya da kötü iş sonuçlarının toplamıdır. Kuruluşun liderleri, çevreyi yaratmada en etkili araçlardır. İstenilen kültürün ortaya çıkmasına ve gelişmesine yardımcı olacak bir ortam oluşturulmasına dikkat edilir

Çalışanlara ve müşterilere verilen değer dengesi : Çalışanları özellikle kendilerini kötü hissederken, gülümsemeye ve müşterilere iyi davranmaya zorlayamazsınız. İyi bir denge için  müşteri hizmetini iyi yaparken çalışanlara da iyi davranmak. Müşterilere verilen hizmet hiçbir zaman çalışanlara verilen hizmetten daha büyük olamaz.

Başarı, doğru şeyleri doğru şekilde yapmaktır : Kurumsal değerleri yeniden tanımlamanın en iyi sebeplerinden biri, daha iyi kararlar vermemize yardımcı olmalarıdır. Şirketlerin ön safhasında, vitrinde yer alan müşteri hizmetleri; sağlıklı kararların alınması gereken yerdir. Müşteri hizmetinin değerlerden biri olduğu bir şirkette, ona bağlı olan davranışlardan biri, sorunları kişisel ve anında ele almaları için ön plandaki insanlara araç ve bilgi kazandırmak olabilir. Buradaki galibiyet, süpervizörle konuşmak zorunda kalmayan mutlu bir müşteridir.

Değerlerle entegre işe alım ve performans değerlendirme : İşe alma ve performans değerlendirme yöntemleri de, sizin için önemli olan değerleri gösteren kişileri seçmek için revize edilmelidir.

Değerlerin periyodik olarak gözden geçirilmesi – değerlerin bakımı:Değerlerin bakımı – sürekli iyileştirme dediğimiz şey – değerlerin yaratılması kadar önemlidir. 

Gelecek durakta “şirketler değerlere niçin ihtiyaç duyarlar ?” sorusunu cevaplayabilmek dileğiyle

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...