Perfromans Yönetimi-III
This post has already been read 1393 times!
Pozitif Performans Değerlendirmenin Temel Yapıtaşları ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları
Performans yönetimi kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında pozitif ve güvene dayalı performans değerlendirme, güven temelli ve pozitif yaklaşımlı performans değerlendirme sürecinin detaylarına dair beyin fırtınası yapmaya çalıştık.
Bu durakta “Pozitif Performans Değerlendirmenin Temel Yapı Taşları”na bakılmasına ne dersiniz?
Pozitif Performans Yönetimi üç aşamaya sahiptir:
- Performans Değerlendirmesi ve Hedef Belirleme
- Koçluk
- Performans Hedeflerinin Gözden Geçirilmesi
Bu aşamaların her biri çalışan performansını artırmak için kritik öneme sahiptir. Her ne kadar fazlar bağımsız bir şekilde sunulsalar da birbirleriyle ilişkilidirler ve her biri diğerlerine dayanır. Bu kapsamdaki süreç – yolculuk değerlendirme, koçluk ve inceleme olmak üzere performans değerlendirme döngüsünü oluşturur.
Performans Değerlendirme Döngüsü
Performans değerlendirme döngüsü, performans incelemesiyle başlar. Performans Değerlendirmesi, çalışanlara hedeflerine ulaşma konusundaki ilerlemeleri, beceri ve yetenek geliştirmeleri konusunda geri bildirimde bulunmaktır.
Koçluk, çalışanlara mentorluk yapmak ve belirlenmiş hedeflerin gerçekleştirilmesi süresince çalışmalarına yardımcı olmaktan ibarettir. Antrenörler olarak, liderler çalışanların performans iyileştirme çabasındayken etkin performans seviyelerini koruyabilmelerini sağlar.
Performans Hedeflerinin Gözden Geçirilmesi, mevcut geçerlilik için önceki hedefleri değerlendiren liderlerden ve çalışanlardan oluşur. Zaman geçtikçe, bazı hedeflerin
gözden geçirilmesi veya ortadan kaldırılması. Bu performans hedeflerini gözden geçirmek aynı zamanda liderlere ve çalışanlara, çalışanın hala hedefe kitlenip kitlenmediğini belirleme fırsatı sunar.
Günümüzün hiper-rekabetçi pazarında hayatta kalabilmek için liderlerin,yöneticilerin çalışanlarının performansını istikrarlı bir şekilde yükseltmenin yollarını bulması gerekiyor.Liderler; sürekli olarak gerçekleştirilebilir daha yüksek hedefler belirleyerek, koçluk yoluyla çalışan yetkinliklerini güçlendirerek ve geri bildirim sağlayarak ekip performansının artmasına ve nihayetinde kuruluşun iş sonuçlarının istenilen seviyelere ulaşmasında katkıda bulunur.
Görüldüğü üzere pozitif performans yönetim döngüsü, bireylerin, takımların olduğu kadar şirketlerin iş sonuçlarının göstergelerin yer aldığı performansının pozitif yönde yükselişe geçmesinde önemli katkılarda bulunmaktadır.
Pozitif performans yönetim döngüsünün tasarım fazından uygulamaya ve uygulama sonucunda sürekli iyileştirme felsefesi ile çalıştırılması için nasıl bir stratejik yol haritasına ihtiyacımız bulunmaktadır?
Gelecek durakta Pozitif Performans Yönetiminin Kilometre taşlarına yakından bakabilmek dileğiyle ;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA
Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey
YÖNETİMİ®