Takipçi -V

This post has already been read 1753 times!

Takipçinin Görev Almaya Hazırlanması ??

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

İş dünyasında liderlerin arkasından gelenler ve organizasyonlardaki başarıların %80’nine sahip takipçiler ile ilgili başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında takipçilerin organizasyonlardaki yerlerine, önemlerine, takipçilerin karakteristik özelliklerine, takipçilerin davranış modellerine, örnek ve sıra dışı takipçi olabilmenin kurallarına dair paylaşımda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Takipçinin Görev Almaya Hazırlanmasına” yakından bakmaya ne dersiniz?

Takipçiler veya tüm profesyoneller için faaliyet gösterdikleri rolün gereği işlerinin ne olduğu, kendilerinden neler beklendiğini net olarak bilmeleri gerekmektedir.

Takipçi rolünden liderliğe doğru giden yolculuğun kilometre taşları :

Yetkinlik : En azından icra ettiğiniz mesleğinizde yetkin olmalısınız. Yetkin olmak demek, bir amaç için uygun veya yeterli beceri, bilgi, tecrübe vb. Olması anlaşılmaktadır. Yetkinliğini nasıl geliştirebilirsiniz? Mesleğinizde iyi ve ötesinde olmanızı sağlayacak ekstra gelişim ve uzmanlık programlarına ihtiyacınız olabilir. Durum ne olursa olsun, işinizde yer alan teknikler, süreçler ve politikalar hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeniz gerekir.

Motivasyon: Amaçlarımıza ulaşabilmek adına iş ve başarı motivasyonuna göz atılmasında fayda var. İş ve başarı motivasyonu; bireyin varlığının ötesinde, işle ilgili davranışları başlatmak, işin biçimini, yönünü, yoğunluğunu ve süresini belirlemek için ortaya çıkan bir dizi enerji gücüdür.

Gerekli Araçlar ve sistemler : yetkinliğiniz ile ihtiyacınız olan motivasyon ile gerçekleştirdiğiniz çalışmaları hem süreç hemde sonuç anlamında verimli ve etkin olması için gereksinim duyduğunuz kaynakları, araçları çok iyi bilerek yerinde kullanmanız gerekmektedir.

Doğru zamanda ihtiyaç duyulan doğru kaynakları belirleyebilmenin metotlarından birisi soru sormaktır.

İletişim : yazılı veya sözlü olsun iletişiminizi canlı tutun. Fikirlerinizi, işlerinizin son teslim tarihlerini ve diğer mesajları bağlı olduğunuz yönetim takımına verimli bir şekilde ifade etmek bir zorunluluktur. Etkili iletişim becerileri sizi bir profesyonel olarak farklılaştırabilir ve size yeni roller ve sorumluluklar üstlenebilmenize yol açabilir. İletişim kurarken, iyi düşünülmüş, özlü mesajlar oluşturmak önemlidir. İletişiminizi yaparken, yaratmaya çalıştığınız algıyı düşünün ve ses tonunuzu ve kelimelerinizi buna göre seçin.

Soru Sormak : Etkili iletişime ek olarak, ne zaman soru sorulmasını bilmek önemlidir. Soruyu sorduktan sonra, cevabı dinlemek hayati önem taşır.

 

Gelecek durakta iletişime dair detaylı beyin fırtınası yapabilmek bakabilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...