GÜVEN VE GÜVEN

This post has already been read 2468 times!

GÜVEN NEDEN ÇOK KRİTİK BİR OLGUDUR?

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları,

İnsanlık var olduğu andan itibaren tüm zamanlarda, tüm kültürlerde, tüme etkileşim ve iletişimlerde güven faktörü oldukça önemlidir. Damarımızda akan kan kadar değerlidir güven olgusu.

Her şey güven hissi ile başlıyor, devam ediyor ve tamamlanıyor. Yakın bir zamanda bir yerlerde okudum kadınlar sevdiklerine güvenir, erkekler güvendiklerini severler bu söylemi belki de başka yazı dizilerinde detaylandırmak gerekebilir. Fakat erkeklerin ve kadınların sevgi tetikleyicisi farklı olsa da yine güven olgusu vardır.

Yakın zaman da doktora tez konusunu belirleyebilmek adına beyin fırtınası yapmak için gittiğim Sakarya Üniversitesindeki değerli hocalardan birisi ile sohbet ederken konu aile şirketlerine, iş dünyasına, insanlar arası iletişime ve de güven konusuna geldi. Hocamın güven ile ilgili paylaştığı iki vurgu hadi ya dedirtti ve en kısa zamanda bu iki vurgu odaklı güvene dairleri yazalım dedik ve başladık güvene dairlere.

Hocamızın güvene dair yaptığı iki vurgu:

Yüz de yüz güvende aptallık vardır. Bu vurgu epey beni hem hayrete düşürdü hemde sorgulamaya götürdü. Güvende bile bir limit var. evet güvenmek huzur verir amma ve lakin yüz de yüz güven diye bir olgu da yok. Bu belki de yarın yaşayacağımız hayal kırıklıklarını mı azaltır?

İkinci vurgu ; güven ruh gibidir bedenden çıktığında bir daha o bedene girmez. Bu söylem de hayretler makamının neredeyse zirvesine çıkarttı. Birisine dair duyduğumuz güven sarsıldığında yeniden inşası mümkün değil demek mi? güven konusunda daha önce problem yaşamış olanlar bir daha güvenmek konusunda çok mu endişeli davranırlar ve mesafeleri çok çok aralıklıdır?

Bu iki vurguda da güven olgusu ve aslında güven değerinin ne kadar önemli olduğunu anlamanın ötesinde güvene dairlere biraz daha odaklanmak ve güvenin nasıl bir enerjisi vardır? Ve de güvenilir olma durumu, profili ve duruşu nasıl gerçekleştirilir? O insan mı her zaman sırtını dayayabilirsin…vb yorumları hangi yetenek – davranış modeli söyletir?

Güvene dairleri gelecek duraklarda detaylandırmak dileğiyle

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

Share

You may also like...