İNSANLAR ŞİRKETLERDEN AYRILMIYOR YÖNETİCİLERDEN AYRILIYOR

This post has already been read 2329 times!

ÇALIŞANLARIN ŞİRKETLERDEN AYRILMALARININ GERÇEK NEDENLERİ NELER OLABİLİR?

Merhaba www.ayseleevran.com ve www.etsgelisim.com paylaşım dostları

20 yıla yaklaşan eğitim ve danışmanlık yolculuğumuz sırasında şirketlerin gelişim fazlarına göre zaman zaman bazı pozisyonlar için işe alım süreci çerçevesinde gerçekleştirilen mülakatlarda ve-ya mevcut bulunan şirketlerden ayrılanlar ile gerçekleştirilen görüşmelerde işten ayrılma sebeplerini sorduğumuzda özellikle son dönemlerde ilginç bir olgu ile karşı karşıya kaldık.

İşten ayrılma sebepleri

  • Potansiyelini kullanamamak
  • Kariyer gelişim imkanlarının yeterli olmaması
  • Şirketin hedeflerinden haberdar olunmaması.
  • Şirkette kendini geliştirme fırsatlarına ulaşamamak
  • Şirkette gizli güç çemberlerinden rahatsız olmak
  • Birden fazla yönetici ile çalışmak
  • Şirkette kararların-uygulamaların her an değişiyor olması

Tüm bunlar size de tanıdık ve bilindik geldi değil mi?

Son dönemde yüzde seksen duyduğumuz ifade şirkette her şey çok iyi, imkanlar , çalışma iklimi, şirketin sunduğu gelişim fırsatları ve kendini geliştirme olanakları olabildiğince iyi ve fakat….diye bir ifade geliyor. Biliyorsunuz ki bir görüşmede – konuşmada cümlenin bir yerin ve fakat, ama ifadesi kullanılıyorsa ama-fakat dan önce tüm ifade edilenlerin artık hükmü kalmamıştır anlamına geliyor. Burada şirketin tüm pozitif taraflarının hükmü kalmamış oluyor, pekiyi şirketin olabildiğince pozitif etkilerini ber taraf eden, etkisizleştiren nedir?

Şirketten ayrılanlar şirketten değil, şirketteki arkadaşlarından değil yöneticilerinden ayrıldıklarını ifade ediyorlar. BİNGO “Şirketten ayrılmıyorum yöneticimden ayrılıyorum” evet yönetici nasıl bir yönetim modeli sergiliyor ki çalışan şirketten değil de yöneticiden ayrılıyor?. Şimdi diyeceksiniz ki ayrılan kişi durumu abartmıyor mu? Bir iki kişi olsa evet de bir birinden farklı sektörler ve birbirinden farklı şirketlerdeki bir birinden farklı çalışan kişilerden söz ediyoruz ve de bu ifadeyi sorgulamak adına çapraz sorular ve de vaka çalışmasını yaptırıyoruz kendilerine. Diyelim ki bu ifade de yüz de elli gerçeklik payı var bu bile dikkate alınması gereken bir parametre değil midir? Aslında bu arada sorulması gereken soru yöneticiden ayrılıyorum denilen şirket, yöneticilerinin bu davranış modelinden haberdar mıdır? Veya kendisi bunu tercih ediyor olabilir mi?

Gelecek paylaşım durağında “ŞİRKETTEN AYRILMIYORUM YÖNETİCİDEN AYRILIYORUM” olgusunu detaylandırmaya ne dersiniz?

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

Share

You may also like...