SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDEN ÖNEMLİ?
This post has already been read 2858 times!
Kamu ve-ya özel sektör fark etmez ve hatta kar amacı gütmeyen NGO kuruluşlarda sürdürülebilirlik, faaliyet gösterilen platforma sürekli olabilmek oldukça kritik bir olgudur. Faaliyet gösterilen alanda, arenada, ortamda konforlu ve mimimum streslerle sürekliliği sağlamaktır önemli olan.
Pekiyi sürdürülebilirlik hakkında sürekli konuşuyor ve bu konuda yoğun alt – üst yapı çalışmaları hedefliyoruz, tasarlıyoruz ve de uygulamaya alıyoruz. nedir sürdürülebilirlik?
Tüm yapılarda zaman zaman tahmin edilerek veya tahmin dışı dalgalanmalar yaşanması kaçınılmazdır. Tüm dalgalanmalara rağmen belirli bir modda seyr edebilmektir sürdürülebilirliktir. Sağlıklı kalp atışlarına sahip olabilmektir sürdürülebilirlik. Tansiyon, fraklı stressler, fazla kilo vb durumlardan dolayı kalp ritminin dengeli olmaması birey sağlığını tehdit eder değil mi? İnsanı zaman zaman kontrolumuzde olan ve olmayan durumlarda kalp atışlarımız, nabzımız ani iniş çıkışlar yaşayabilir, bu ani iniş çıkışları sayısı – periyodu oldukça önemlidir. Ani iniş çıkışlar sürekli ise ve dalgalı olma halleri belli araçlarla normalle dönüştürülemiyorsa günün sonunda ciddi hasarlara neden olabilir beden de. Şirketleri – kurum ve kuruluşları da insan bedenine benzeterek yolumuza devam edecek isek, bu yapılarda da – organizasyonlarda da zaman zaman ön görülen veya ön görülemeyen nedenlerden dolayı şirketlerin nabızları ve kalp atışlarında sinüs eğrisi gibi inişler ve çıkışlar olabilir burada bu iniş ve çıkışların periyodu, etkileri ile birlikte bu dalgalı durumlara yönelik geliştirilen araçlar ve araçların etkili olabilme derecesi önemlidir.
Sürdürülebilirlik sürekli ve konfor alanı oluşturan kazanımların – gelirlerin olmasının dengelerine sahip olmaktır. iniş, çıkışların stresinden arındırılmış yönetilebilir ölçekte hareket edebilmektir sürdürülebilirlik. bu arada diyebilirsiniz ki biz şirketler olarak iniş, çıkış dönemlerinde büyüyoruz, pazar penetrasyonumuz artıyor ve de bu iniş çıkışları ve de oluşan stresleri yönetmekten de keyif alıyoruz, keyif almak ile birlikte hep başarılıyız. Evet şirket stratejileriniz dalgalı dönemlerde büyüme olabilir ve fakat her dalgalı durumu yönetme enerjisine her zaman sahip olmayabiliriz, ne dersiniz?
bir sonraki paylaşımımızda sürdürülebilirlik ile kriz, risk yönetimi ilişkisini birlikte ele alarak sürdürülebilirlik menüsünü birlikte zenginleştirmeye ne dersiniz?
Birlikte zenginleştirmeye ne dersiniz?
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın
Aysel Evran
ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com
BİR FULARLIK FARK!®
İle
MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®