21 Yüz Yılda Üretim Stratejileri – II

This post has already been read 622 times!

Esnekliğin Detayları ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“21 Yüz Yılda Üretim Stratejileri “ kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun bir önceki durağında esnek üretim stratejilerinin geliştirilmesine dair paylaşımda bulunmaya çalıştık

Bu durakta ““ Esnekliğin Detayları “ odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Müşterilerin ve pazarların taleplerine esnek şekilde cevap verebilmek adına detaylı çalışılması gerekli olan parametreler:

Ürünlerin müşteri tarafından algılanan değerine odaklanılması. Üretim maliyetinin ve parti boyutlarının etkin olarak ayrıştırılması.

İç ve dış işbirliğini sağlayan stratejilerin geliştirilmesi. Burada amaç, işbirliği yoluyla kaynakları kullanarak çevik ürünleri minimum sürede pazara sunulması.

Değişim ve belirsizlikle gelişilmeyi sağlayan organizasyonun oluşturulması

Hızlı karar vermeyi teşvik eden yenilikçi, esnek organizasyonel yapıların geliştirilmesi  Değişimi ve belirsizliği büyümeye dönüştürebilecek personele sahip olunması.

Yarının dünyasındaki temel farklılaştırıcıları olan insanlar ile bilginin anlmalı kombinasyonunun sağlanması.

Ademi merkeziyetçi yapıların geliştirilmesi.

Esnek üretim süreci ile pazarlara ve müşterilere hızlı cevap verilmesi kaçınılmaz bir süreçtir. Çünkü sanayi işletmelerine yönelik sanayi koşullarının son 15-20 yılda kökten değişti.

Bu zaman diliminde teknoloji, piyasa koşulları ve müşteri talepleri daha önce zar zor görülen bir hızla ve yönde değişmiştir. Değişimlere dinamik pazar parçalanması, pazara girme süresinin kısalması, ürün çeşitliliğinin ve üretimin müşteri şartnamesine göre artırılması, ürün ömrünün kısaltılması, üretimin küreselleşmesi vb. dahildir. Aynı zamanda, küresel ekonomi hızla yerel pazarların yerini aldığı için rekabet küreselleşiyor.

Açık piyasaların ortaya çıkması, ticaret engellerinin azaltılması ve ulaşım ve iletişim bağlantılarının iyileştirilmesi, yerel rekabetin ve piyasaların küresel standartlar bağlamında faaliyet gösterdiği bir duruma yol açmıştır. Sonuç olarak, günümüz sanayi kuruluşları yeni zorluklarla ve rekabet baskılarıyla karşı karşıyadır.

Yeni Nesil üretim, çeviklik ve müşteri yanıt verme, küresel pazarda ağ oluşturma, çalışanların katılımı, genişletilmiş bir işletmeye entegrasyon, bilgi yönetimi ve yetkinlik geliştirme konularını kapsamaktadır. Değişen endüstriyel bağlam yeni yetenekler gerektiriyor. Yeni yeteneklerin elde edilmesi bazı entegrasyonlara bağlıdır

Gelecek durakta “Entegrasyon “  ile yolculuğumuzu devam ettirmek dileğiyle, 

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...